JESUS MAKT: Bare Jesus kan utfri fra hans makt. Derfor disse sterke ord i dag. Flørt ikke med djevelen, skriver Irene Krokeide Alnes.

Ikke undervurder fienden

Så vær da lydige mot Gud! Men stå djevelen imot, så skal han flykte fra dere. Hold dere nær til Gud, så skal han holde seg nær til dere. Jak 4,7–8

«Vi lever i en generasjon som har sluttet å tro på djevelen», skrev Magne C. Krohn i boken Hjelp underveis, i 1977. 
En tankevekker. I vår tid tar mange ham ikke alvorlig. Aldri før har hans navn vert nevnt så mye i det offentlige rom som nå. Ordene; «satan» og «helvete» er ord som mange bruker daglig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er ikke prestene og predikantene som bruker dem mest. Nei, det er små og store nordmenn. Gutter og jenter, kvinner og menn. Vi kaller det banning. Andre sier at det er bare munnbruk, kultur eller ord vi bare sier uten å tenke over det.

Djevelen er fremdeles virkelig. Han er ikke synlig, selv om mange prøver å bli så lik ham som mulig i kostymer og drakter. Mennesker som tidligere har innviet seg til ham, sier at mange ikke er klar over hvilke avgrunnskrefter de flørter med før det er for sent, og de er blitt bundet. De kan selv fortelle hvordan han bandt dem i et mørke og en frykt som ikke kan forklares.

Bare Jesus kan utfri fra hans makt. Derfor disse sterke ord i dag. Flørt ikke med djevelen. Gi ham ikke rom, verken i dine ord eller i handling. Stå ham imot fast i troen. La ham ikke sulle deg inn i massemeningens likegyldighet til alt og alle, men la deg inspireres av Guds ord. Jesus selv siterte Guds ord, og djevelen flydde fra ham.

Søk Herren Jesus. Seiershelten fra Golgata. Han verner og bevarer deg.