TOG: Det står et tog på perrongen. Ikke Guds tog. Men et svart godstog av tunge vogner. Svarte tanker om at alt er ødelagt. Ikke reis med det toget, skriver Sverre H. Skilbreid.

Ikke gå om bord i nattoget!

Kan hende dette gjelder noen. Du er så skuffet over deg selv at du nesten ikke ser veien videre. Du har sviktet så grundig. Du har brutt din integritet så kraftig. Du har vært så uoppmerksom. Du har blitt så fristet, og handlet så galt.

Det står et tog på perrongen. Ikke Guds tog. Men et svart godstog av tunge vogner. Svarte tanker om at alt er ødelagt. Lastet med alle andre nederlag også. Så du like gjerne bare kan fortsette ut i natten. Jeg anbefaler deg ikke å stige på.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ikke reis med det toget. Tvert imot! Det er nå du kan vise at du tror på lyset. Ja, du kan kanskje evangeliet. At vi lever av tilgivelse, og ikke av det vi får til. Men for dette? Ja, for akkurat dette.

Det finnes et «fromt» venterom som folk bruker mye. De vil sitte der og komme over ydmykelsen. Rette på klærne, børste av seg støvet, og først etterpå komme til Jesus. Det er et livsfarlig venterom.

Jesus deler ikke æren for det han gjorde på korset med noen. Det virker kanskje ikke pent at jeg sier dette til deg i smerten. Men stolthet kan hindre deg akkurat nå, midt i det svarte. Det er mulig å gå videre, om du legger ned din ære.

Å være kristen er egentlig alltid dette. Å gi fra deg æren, og få Jesu rettferdighet og fred uforskyldt. Det er dyp, sann og ekte tilbedelse å la det skje.

«Kom til ham, den levende steinen, som ble vraket av mennesker, men er utvalgt og dyrebar for Gud.» (1 Pet 2)