JESUS: La oss ikke gi opp, men gi oss over til han som vil bære sammen med oss, skriver Jan Torland.

Han som bærer med oss!

Noen ganger hoper børene og bekymringene seg opp. For noen uker siden opplevde jeg dette. Under en kjøretur sukket jeg til Herren: «Nå er det mange tunge byrder på en gang.»

«Inviter meg til å bære byrdene sammen med deg.» Jeg opplevde det var Guds ånd som la denne setningen på hjertet mitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. For mitt åk er godt og min byrde lett.» (Matt 11,28–30).

Så det var dette jeg fikk gjøre. Jeg fikk komme til Jesus med alt som tynget meg. Vissheten om at han bar byrdene med meg, ga meg hvile.

Tenk at vi skal få ta imot Jesu åk. På dette åket fester Jesus alt det som tynger oss, og så kan vi fortsette vandringen sammen. Jesus bærer med oss! Når jeg er svak, så er han sterk.

Jeg skulle ønske at vi kunne legge alt som var vanskelig på Jesus og bare lett og elegant gå videre. Utfordringen er at mye av det som tynger oss, er en integrert del av livene våre som vi ikke kan slippe unna ved å be ei enkel bønn.

«Gi ikke opp, men gi deg over!» sa Corrie Ten Boom som reiste verden rundt med budskapet om forsoning.

Ja, la oss ikke gi opp, men gi oss over til han som vil bære sammen med oss. Om det virkelig kniper, plukker han oss opp i sine mektige armer!