FOKUS MOT MÅLET: Bilde viser Lyudmila Olyanovska, t.v., tar tredje plass etter at Laura García-Caro mistet fokuset.

Fokus helt fram

Spanske Laura García-Caro var en av deltakerne i friidretts-EM i Roma nylig. Øvelsen hun deltok i var 20 km kappgang. Etter å ha gått så fort hun kan i 19.990 meter. Ligger hun på tredje plass. Aldri tidligere har hun tatt medalje i et EM, men nå ligger bronsemedaljen der, klart innen rekkevidde, og hun løfter armene, senker farten litt og begynner feiringen med flagg og det hele.

Så får hun sitt livs sjokk. Når hun ser til høyre ser hun at ukrainske Ljudmila Oljanovska som lå på fjerde plass er kommet opp på siden av henne og har større fart. Med så få meter igjen kan Laura ikke gjøre noe med det heller – og medaljen hun kunne oppnådd er plutselig utenfor rekkevidde. Den kniper Ljudmila rett foran øynene på henne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er noe av det rareste jeg har sett, kommenterte NRK-ekspert Christina Vukisevic Demidov, og selv sa Laura til NRK etter konkurransen: – Jeg er skuffet. Jeg kunne ikke tro det.

Selv skulle jeg i min ungdom løpe 110 meter hekk for første gang, og hadde trent mye på det. Store ambisjoner hadde jeg ikke. Men så ledet jeg helt til noen meter før mål. Det var så overraskende at jeg snudde meg og så bakover. Det skulle jeg aldri ha gjort. For akkurat da smatt han som var like bak meg forbi. Jeg kunne vunnet, men tapte førsteplassen.

Paulus skriver: «Men ett gjør jeg: Jeg glemmer det som ligger bak og strekker meg ut til det som er foran, og jager mot målet, til den seierspris som Gud har kalt oss til der ovenfra i Kristus Jesus.» (Fil. 3,14)