KARLSEN: Lise og Ludvig Karlsen avbildet rundt 1985.

Du er ikke håpløs

«Det knekkede rør skal han ikke knuse, og den rykende veke skal han ikke slokke. I sannhet skal han føre retten ut til dem.» Jes 42,3

Da Jesus ville skape håp hos de utslåtte i landet vårt, fant han en utslitt alkoholiker, og hans pillemisbrukende kone. Ekteskapet deres var på randen av skilsmisse, og mannen prøvde å ta sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Ikke noe å satse på», ville enkelte sagt.

Men Jesus så noe mer enn en uteligger og alkoholiker. Han så hva han kunne gjøre i dette ekteparet sitt liv.

I tillegg var en mor i bønn natt og dag for disse to. Sønnen hadde hun alltid bedt for.

På et lite møte i et enkelt bedehus, skjedde underet. De tok imot Jesus under syndsbekjennelse og omvendelse. Deres mørke sjel fylte han med lys og kraft.

Han som aldri før kunne si nei til et glass, og ikke greidde stoppe, ble forvandlet til en livredder for mange.
Han forteller selv om den kjærlighet som fylte hans sjel for alle utslåtte.

Han klarte ikke gå forbi noen av dem, uten å se dem inn i øynene, snakke til dem, be for dem, eller tilby dem hjelp på Evangeliesenteret.

Ludvig sitt smil og sin hjertevarme har for alltid brent seg fast i den norske sjel. Og nå smiler han til og med fra flyhalen til Norwegian. Forvandlet av Jesus – til gull av beste kvalitet.

«Jeg hadde ikke noe liv, men Jesus ga meg et nytt liv, jeg hadde ikke noe fremtid, men Jesus ga meg en ny fremtid. og æren er hans for alt jeg har gjort», sa han da han fikk kongens fortjenstmedalje i gull for sin innsats blant de utslåtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
En Gud som tåler