UTHOLDENHET: Tålmodighet bygger utholdenhet i oss slik at vi ikke gir opp, skriver Jan Torland. Foto: Frank May / NTB

Utholdenhet

I dag besøkte sønnen min og meg en god venn av meg som er bilmekaniker. Han hjalp oss med å skifte olje på bilen og så tok han en titt på bremsene framme på bilen. En bolt på venstre side i bremsene sto bom fast. Den virket helt urokkelig. Men vennen var faktisk enda mer urokkelig. Han ga ikke opp! Etter ei lang stund med en god smule kreativitet, teknisk innsikt og noen velrettede slag på rett sted, fikk han bolten løs.

Kameraten min sin utholdenhet imponerte meg. Vi dro glade fra den hjelpsomme vennen min. «Ikke gi opp!» var det han lærte oss. Utholdenhet er en viktig egenskap for oss som er Jesu disipler.

«Vær glade i håpet, tålmodige i motgangen, utholdende i bønnen.» Rom 12,12 Det er Paulus som skriver disse ordene til sine venner i Roma. De opplevde både motgang og forfølgelse.

Gleden er som oljen som hjelper oss å smøre oss med tålmodighet. Tålmodighet bygger utholdenhet i oss slik at vi ikke gir opp.

Det er her vi trenger hverandre! La oss glede oss over det fantastiske håpet vi eier i Kristus. La oss stå sammen med midt i motgangen. La oss heie hverandre fram med tålmodighet. Kommer det et tilbakeslag, så reiser vi oss igjen. Og så løper vi sammen med utholdenhet i bønn.

Vi vinner til slutt, bare vi ikke gi opp! Det var dette min gode venn, bilmekanikeren lærte meg. Ikke gi opp. Det står mye mer enn en bremsebolt på spill. Det handler om våre liv.