LUKE: Det er viktig «å luke» i livene våre regelmessig, skriver Jan Torland. Foto: Nynorsk Pressekontor

Ugress

I dag tok jeg min første kopp kaffe på terrassen. Alt var såre vel, helt til mine øyne falt på en av blomsterkassene. Blant de vakre stemorsblomstene, vokste det ugress som gjorde at helhetsinntrykket var alt annet enn bra.

Det verste var at jeg for bare seks dager siden hadde fjernet ugress fra den sammen blomsterkassen. Vi fikk nemlig gjester og da måtte det jo se fint ut. Jeg fjernet ugresset, men ikke selve røttene. I dag fikk jeg betalt for mitt slarv og overfladiske luking.

Denne lille hendelsen talte til meg. Hvordan håndterer vi synd i livene våre? Pynter vi bare på overflaten, med en overfladisk omvendelse, eller rykker vi ugresset opp med roten? Den siste er den eneste måten å bli kvitt ugresset på. Dette er veien til frihet og så gir det rom for de plantene Gud hadde tenkt skulle vokse i livene våre.

«Fra den tiden begynte Jesus å forkynne: ‹Vend om, for himmelriket er nær!›» Matt 4,17

Dette var det første Jesus forkynte! Vend om! Fatt nytt sinn. Kvitt deg med ugress i livet ditt. Kom til Jesus med din synd. Hos han er det tilgivelse og oppreisning.

Han har gitt oss Ordet og Ånden. Det er nyttig å bruke Ordet som et speil i livene våre som viser oss hvordan vi skal leve. Så vil Ånden overbevise oss om synd, men også vise oss veien ut i frihet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er viktig «å luke» i livene våre regelmessig. Det hjelper oss å holde ugresset borte og gir plass til noe mye bedre.