LEDELSE: «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.» Salme 119,105.

Ordet gir ledelse

Det er godt å bli veiledet av Guds ord. «Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti.» (Sal 119,105).

Dette verset er trolig et av de mest berømte versene ifra salme 119. Grunnen til det er at folk til alle tider har opplevd at de har blitt ledet av Guds ord. Da jeg var ung, ble jeg fristet til å smugle inn et verdifullt klesplagg til landet. Sammen med selgeren la jeg opp til en plan som var i «gråsonen» og da er det som regel feil. Guds ord sier veldig klart at vi skal betale toll (Rom 13,7).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Freden jeg hadde før kjøpet, forsvant som dugg for solen. I stedet fikk jeg dårlig samvittighet. Jeg visste hva som var rett og kansellerte kjøpet. Freden og gleden kom tilbake.

En annen gang skulle jeg dra til et område i en by som var alt annet enn trygt. Før reisen kjente jeg meg urolig og redd. Jeg visste det var rett å dra dit, men frykten lå der som ei klam hånd over meg.

På den siste gudstjenesten i menigheten min like før jeg skulle dra, sto ei dame fram og leste fra Josva 1,9: «Jeg har jo sagt deg: Vær modig og sterk! La deg ikke skremme og mist ikke motet! For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.»

Dette verset ga meg fred. Særlig setningen «For Herren din Gud er med deg overalt hvor du går.» Jeg forsto at Herren ville gå med meg over alt på reisen. Også der hvor det ikke var helt trygt.

Gud vil lyse opp veien din med sitt ord.