FENGSEL: La oss ikke glemme dem som blir forfulgt eller er i fengsel for sin tro, skriver Jan Torland. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Husk på dem i fengsel

Jeg innrømmer det gjerne. En av de kristne organisasjonene jeg setter høyest, er Åpne Dører. Den ble stiftet av broder Andreas på slutten av femtitallet. Denne flotte organisasjonen har blant annet som mål å styrke og utruste mennesker som blir forfulgt for sin tro. Åpne Dører oppfordrer kristne over hele verden til å be for den forfulgte kirke.

«Husk på dem som sitter i fengsel, som om dere var lenket sammen med dem, og husk på dem som blir mishandlet, som om det gjaldt deres egen kropp.» (Hebr 13,3).

«Ute av øye, ute av sinn», heter det så treffende i ordtaket. Det er så lett å glemme de man ikke ser eller hører stemmen til. Derfor setter jeg så stor pris på bladet som Åpne Dører gir ut hver måned. Her blir jeg minnet om å be for dem som blir forfulgt og som sitter fengslet for sin tro.

Mange steder i verden øker forfølgelsen av de kristne. Ifølge Åpne Dører ble over 4500 kristne drept i Nigeria bare i 2021. Flere tusen ble kidnappet og hundrevis av kirker stengt.

Åpne Dører tar bibelverset om å huske på dem som sitter i fengsel veldig konkret. De legger forholdene til rette slik at vi kan skrive og oppmuntre flere som sitter fengslet for sin tro. Å motta en hilsen mens du sitter i fengsel, er en utrolig stor oppmuntring.

Så vet vi at på langt nær alle kan nås gjennom brev. Men ingen tykke fengselsmurer eller strenge regimer kan hindre våre bønner. Bønn kan bryte de sterkeste lenker i stykker!

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Så la oss ikke glemme dem som blir forfulgt eller er i fengsel for sin tro.