TRO: Kvinnen fikk det for seg at hvis hun bare fikk røre ved kappen til Jesus, så ville hun bli frisk, skriver Jan Torland.

Hun bare måtte komme til Jesus

Livet hadde vært alt annet en enkelt. Hun hadde hatt blødninger i 12 år og brukt alt hun eide uten å ha blitt hjulpet. Ja, det står til og med at hun hadde lidd mye hos mange leger.

Men så fikk hun høre om Jesus. Han bad for folk og de ble friske. Jesus tok heller ikke betaling.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kvinnen som vi ikke kjenner navnet på, fikk det for seg at hvis hun bare fikk røre ved kappen til Jesus, så ville hun bli frisk. Det var bare et problem. På grunn av blødningene var hun uren. Så hvis hun berørte Jesus, så ville han også bli uren. Men desperasjonen hennes overvant denne frykten.

Vi vet ikke helt hvordan det gikk til. Muligens krøp hun på alle fire gjennom folkemengden og bort til Jesus. Idet hun berørte Jesus, kjente hun en kraft gå gjennom kroppen. Ubehaget forsvant, og hun visste at hun var blitt helbredet.

Jesus kjente også kraften som gikk ut fra seg. Det er da han snur seg i folkemengden og spør: «Hvem var det som rørte ved klærne mine?»

Like etter får Jesus øye på kvinnen som skjelver av redsel. Etter å ha summet seg, forteller hun Jesus sin historie.

«Da sa han til henne: Din tro har frelst deg, datter. Gå i fred. Du skal være frisk og kvitt plagen din.» (Mark 5,34).

Det er fantastisk å se den måten Jesus møter mennesker på. Kvinnen som var syk og uren ble møtt med respekt og åpenhet. Han kalte henne til og med datter.

Jesus vil møte deg og meg på sammen måte. Å tro er å komme til Jesus. Veien til Jesus er alltid åpen.