VANN: Gud vil selv «gi den tørste å drikke av livets vannkilde for intet», skriver Egil Sjaastad. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Drikkevann og vaskevann

I dag skal vi bli med Johannes like inn i himmelen. Vi får se hvordan det en gang skal bli for oss når Gud gjør alle ting nye.

Det store framtidssynet starter med «en ny himmel og en ny jord» (Åp 21,1). Visjonen er gripende. Men det kommer en viktig presisering: « … havet er ikke mer».

Les også
Sprudlende kilder

Johannes som selv visste hvilken angst som kan være knyttet til hav og bølger, ante nok poenget: I himmelen er angst et tilbakelagt stadium.

Men vann er det der. Gud vil selv «gi den tørste å drikke av livets vannkilde for intet» (vers 6). Vannet vil også sørge for en fruktbarhet uten sidestykke:

Les også
Ufortjent er utøst over deg

«Og han viste meg en elv med livets vann, klar som krystall, som strømmet ut fra Guds og Lammets trone, midt i byens gate. På begge sider av elven sto livets tre, som bærer frukt tolv ganger og gir sin frukt hver måned. Og bladene på treet tjener til helse for folkeslagene» (Åp 22,1–2).

Det livgivende vannet er også rensende vann. Ja, det er ved å vaskes i dette vannet at vi får adgang like inn til dette nye Paradiset: «Salige er de som vasker sine kapper, så de må få rett til livets tre, og til å gå gjennom portene inn i byen» (vers 14)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og her avslutter vi denne andaktsserien om vann. For nå er vi nådd helt fram!

Les også
Frodige frukttrær
Les også
Brønn med kildevann
Les også
Vann i tørketider
Les også
Livgivende vann