BØNN: Menigheten var på kne i intens bønn for Peter og Gud sendte en engel som ledet ham ut i friheten, skriver Jan Torland.

De bad inderlig til Gud

Året var 44 e.Kr. Kong Herodes arresterte flere fra menigheten og drepte apostelen Jakob, som var broren til apostelen Johannes. Da Herodes merket at jødene likte dette, arresterte han like godt apostelen Peter også. Herodes ønsket å føre Peter fram for folket for å få ham dømt. Det var ingen grunn til å tro at Peter ville slippe billigere unna enn Jakob.

«I mellomtiden ble Peter holdt i fengsel. Men det ble gjort inderlig forbønn for ham av menigheten.» (Apg 12,5).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I en annen oversettelse står det at «menigheten bad inderlig til Gud for ham». Menigheten var på kne i intens bønn for Peter. Resultatet lot ikke vente på seg. Til tross for sterke lenker, tykke murer og et solid vakthold, sendte Gud en engel som ledet ham ut i friheten. Lenkene falt av, og dørene bare spratt opp.

Denne fortellingen inspirerer meg. Menigheten var ikke motløs eller tafatt til tross for at en av deres fremste ledere satt i fengsel. Folkene i menigheten gjorde noe som vi bør gjøre mye mer av; de bad inderlig til Gud.

Bønn forandrer verden! Når vi ber, blir lenker brutt, dører åpner seg og mørkets makter må fly. Men bønn forandrer også deg og meg. Vi får del i Guds inderlighet, hans bankende hjerte og hans store omsorg for menneskene rundt oss. Hjertene våre blir større.

Så la oss bli inspirert av den første kristne menighet og måten de bad på. Det er mye nød i verden, men la oss ikke bli motløse. La oss i stedet møtes foran nådens trone i inderlig bønn til Gud!