GRATIS: Alexander Rybak var en av flere artister som stilte opp gratis for Mercy Ships. Han spilte blant annet sammen med en gruppe på 40 strykere i alderen 9-11.

Merchy Ships samlet over 1000 til konsert

Erling Natvig i Mercy Ships håpet på et mirakel da de inviterte til konsert i Bergen med billetter til 1000 kroner. Drøyt tusen møtte fram i Grieghallen mandag kveld, noe lederen er godt fornøyd med.

– Vi vet ikke det endelige resultatet ennå, men vi får et fantastisk overskudd, sier han.

Stilte opp gratis

Alexander Rybak var en av artistene som stilte opp gratis for Mercy Ships. I en tekstmelding skriver han at han liker å jobbe med gode mennesker, og at Natvig gjorde en bra jobb med å forklare ham konseptet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Natvig fortalte før konserten at kontakten med Rybak ble etablert på en flyplass. De hadde aldri møttes før, men Natvig var frimodig og tok kontakt. Tre timer senere fikk han en sms fra artisten der han etterpurte en e-post.

Mercy Ships måtte skifte kurs på grunn av ebola-epidemien

Gratis

Rybak skriver at konserten gikk enda bedre enn han hadde forestilt seg, og at han spesielt satte pris på å spille sammen med Ung Symfoni.

Flere artister opptrådte gratis for Mercy Ships; Carl Espen Seim, Josefin Winther og Rhoda Achieng. I tillegg til Ung Symfoni deltok også en gruppe på 40 strykere i alderen 9-11.

– Blir det konsert i Bergen neste år også?

– Det tror jeg. Noe av det viktigste for oss å er å gjøre arbeidet kjent. I Bergen fikk vi blant annet møte en bedrift som ønsker å gi prosenter av inntjeningen til arbeidet vårt. Slik ser vi en effekt av konserten med en gang, sier han.

Mercy Ships på 60 Minutes

Gammelt konsept

Konseptet er ikke nytt. I fem år har organisasjonen arrangert veldedighetskonserter med artister som AHA og Secret Garden, for å nevne noen. I fjor manglet de 2.000 kroner på å få 1,1 millioner i overskudd på en kveld i Kristiansand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Natvig synes det er fantastisk at alle artistene stiller opp gratis for det de oppfatter som en god sak.

– Koster billetten alltid tusen kroner?

– Det er den prisen vi pleier å ta. Vi gjør det litt motsatt av andre; artistene får ingenting, og vi får mye. Det tror jeg er gøy for dem også.

Rundt 50 frivillige deltok i forbindelse med konserten, noe Natvig er svært takknemlig for.

Les også
Spiller gratis for Mercy Ships
Les også
Ebola-epidemien gjør at Mercy Ships må skifte kurs
Les også
Mercy Ships på 60 MinutesMercy Ships og 60 MinutesKlikk for å endre tekstSe klippet herKlikk for å endre tekst