- Vi har mislyktes med å gi evangeliet videre

I et opprop som skal underskrives lørdag, erkjenner toppledere fra 15 organisasjoner og kirkesamfunn at de ikke har lykkes i å gi evangeliet til neste generasjon.

«Skal vi gjøre opp sta­tus og være ær­li­ge om da­gens si­tua­sjon, må vi er­kjen­ne at vi som kirke har kom­met til kort. Vi er i ferd med å miste fot­fes­tet fordi vi har rok­ket ved rot­fes­tet. Vi har gått på kom­pro­miss med Bi­be­len», står det i et opp­rop som sty­ret i Dawn og ar­ran­ge­ments­ko­mi­te­en vil pre­sen­te­re under «Sendt», den størs­te kon­fe­ran­sen i Norge så langt med fokus på me­nig­hets­plan­ting og evan­ge­li­se­ring.

Over 800

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det skjer først­kom­men­de lør­dag i Oslo, med over 800 til­ste­de.

- Vi er­kjen­ner i opp­ro­pet at vi ikke har lyk­kes i å gi evan­ge­li­et til neste ge­ne­ra­sjon, og at vi ikke har vært tro mot opp­dra­get. Men nå går vi til Gud og ber om nåde, i en er­kjen­nel­se av at Guds Ord må løf­tes høy­ere, sier Nord­li.

400 nye fel­les­skap

I ju­bi­le­ums­året for Nor­ges Grunn­lov skal topp­le­de­re og folk ned­over i or­ga­ni­sa­sjo­ne­ne skri­ve under på at de vil ar­bei­de for å plan­te 400 nye fel­les­skap og me­nig­he­ter i Norge fra 2015 til 2025, og trene 4000 pio­ne­rer og me­nig­hets­plan­te­re. Det er med andre ord snakk om 40 nye me­nig­he­ter i året, og nes­ten en me­nig­het i uken.

Andreas Nord­li, styre­le­der i Dawn, tror målet er innen rekke­vid­de.

- Bare Pinse­be­ve­gel­sen alene har et mål om å plan­te 50 nye me­nig­he­ter, og Mi­sjons­for­bun­det har satt som mål å doble an­tall me­nig­he­ter og an­tall ak­ti­ve før år 2020. De fles­te som del­tar job­ber med kvan­ti­ta­ti­ve stør­rel­ser på mål. Når vi ser dem sam­men, så ten­ker jeg at 400 me­nig­he­ter kan være mulig.

- Hva med de 4000 me­nig­hets­plan­ter­ne da?

- Det tal­let er tenkt ut fra vi ser for oss ti per­soner i hvert me­nig­hets­plan­tings­team som vil ut­gjø­re kjer­nen. Målet er at disse ti skal få re­le­vant tre­ning gjen­nom ulike nett­verk og ramme­verk, sier Nord­li, som tror og håper at kon­fe­ran­sen skal bli et re­fe­ranse­punkt for me­nig­hets­plan­ting i mange år frem­over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Ba­sert på bred­de og an­tall del­ta­ke­re, kan det skje, mener han.

Ikke re­spon­dert

Spek­te­ret av or­ga­ni­sa­sjo­ner og me­nig­he­ter som står bak kon­fe­ran­sen er bredt, men Nord­li skul­le gjer­ne sett at Den nors­ke kirke var bedre re­pre­sen­tert.

- Vi prøv­de på et tid­lig tids­punkt å få med Den Nors­ke Kirke, men de har ikke re­spon­dert, opp­ly­ser han.

Øy­vind Aug­land, leder i Dawn, skul­le også gjer­ne sett at de var bedre re­pre­sen­tert.

- Vi har ikke lyk­kes å få med det brede lag av DNK. Det er synd, for vi tren­ger dem, sier han.

Det nors­ke mi­sjons­sel­skap

Paul Erik Wir­ge­nes, av­de­lings­di­rek­tør med an­svar for me­nig­hets­ut­vik­ling i Kirke­rå­det, skal innom kon­fe­ran­sen fre­dag. Han un­der­stre­ker at Den nors­ke kirke er opp­tatt av me­nig­hets­plan­ting, og nev­ner kon­kret Det nors­ke mi­sjons­sel­skap som i over ti år har in­ves­tert per­so­nell, res­sur­ser og kom­pe­tan­se på me­nig­hets­plan­ting og me­nig­hets­ut­vik­ling i DNK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Er Kir­ken godt nok re­pre­sen­tert, sett med dine øyne?

- Jeg kjen­ner ikke med­lems­lis­ten, så det kan jeg ikke svare på. På le­del­ses­plan er vi in­volvert i et stort spek­ter av kon­fe­ran­ser, og mange av dem om­hand­ler me­nig­hets­plan­ting. Vi er med på en god del av dem. Vi kunne sik­kert prio­ri­tert å ha med flere på «Sendt», men det er dess­ver­re gren­ser for hvor mye vi kan være med på.

Ide­elt sett

- Men ide­elt sett skul­le dere gjer­ne sendt flere dit?

- Ide­elt sett er det mye vi kan gjøre. Vi er glad for de som får den med seg, og håper at in­spi­ra­sjo­nen der­fra kom­mer alle kirke­sam­funn til del, også Den nors­ke kirke.

Wir­ge­nes del­tok på kick­off før kon­fe­ran­sen i ja­nu­ar, og om­ta­ler det som spen­nen­de.

- Jeg tror det er klokt at krist­ne fra ulike kirke­sam­funn møtes, deler, in­spi­re­rer og gir hver­and­re hjelp til ut­vik­lings­ar­beid, sier han.

Nord­li tror at det størs­te tapet ved at Kir­ken ikke sat­ser mer på «Sendt», går på re­la­sjo­ner og til­stede­væ­rel­se i det som så langt er den størs­te kon­fe­ran­sen for me­nig­hets­plan­ting i Norge. Dagen

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Sendt»

27.-29. mars arrangerer det tverrkirkelige nettverket Dawn Norge en nasjonal konferanse med fokus på menighetsplanting og evangelisering. Konferansen foregår i Oslo kongressenter.

Konferansen «Sendt for noe større» er en del av en større mobiliseringsplan for planting av nye menigheter og fellesskap i Norge.

Normisjon, Pinsebevegelsen, Indremisjonsforbundet, Agenda1 nettverk, Frikirken, Frelsesarmeen, Metodistkirken, YWAM Norway, Det norske misjonsselskap, Kristent Fellesskap, Det Evangelisk Lutherske Kirkesamfunn, De Frie Evangeliske Forsamlinger, Misjonsforbundet og Baptistsamfunnet samarbeider om konferansen.

Les også
- Vil plante kirker hos dem som har minst fra førSendt
Les også
Sjokkert over oblater uten hveteDe problematiske oblatene
Les også
23 byer vil nå ha Knudsen-dokumentarKlikk for å endre tekst