Illustrasjonsbilde.

Ta deg tid til å så et frø!

«Med Guds rike er det slik: Det er som når en mann har sådd korn i jorden.» (Mark 4,26)

Etter at vi hadde bygd hus og anlagt hage, oppdaget vi gleden ved å plante ut sommerblomster som kunne inspirere oss i den lyse årstiden.

I april måned begynner kappløpet. Det gjelder å få kjøpt frø og såjord i tide. Deretter må det vannes.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kasser med nysådde frø fylte opp benker og gulv inne i hjemmet de første årene. Men en dag kjøpte vi et drivhus og der får nå «det nysådde» boltre seg i lyset fra vårsola.

Det blir ingen planter eller grønnsaker gjennom sommeren og høsten om ingen tar seg tid til å så et frø!

Om vi en sommer skulle savne disse vekstene forstår vi snart at tiden har gått oss forbi. Det var i mars-april at så-arbeidet skulle vært gjennomført. I juli er det for sent.

Loven om å så og høste gjelder også i den åndelige verden. Når vi sår evangeliet hos barn og ungdom kan vi forvente en livskraftig kristen kultur i neste generasjon.

I et stadig jag etter momentum presser noen på for å oppnå kortsiktige resultater, mens de langsiktige fruktene uteblir.

Selv om vi gleder oss over store eventer, kampanjer og festivaler avgjøres resultatene av de langsiktige investeringene i nærmiljø, familie og menighet. Ingenting kan erstatte en elskende far og mor, en barnearbeider som stiller opp hver uke og en ungdomsleder som står på år etter år.

Flere andakter finner du ved å trykke her!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Skjulte krefter
Les også
Følelser som drivkraft
Les også
Ingen lov, ingen Gud!
Les også
Mer enn 10.000 grunner
Les også
Jesus