Sverre H. Skilbreid spør: «Hvorfor var de gamle så sterke på å høre om synd?» Illustrasjonsfoto: JLS Photography - Alaska

Synd

I gamle dager var det så mye mer snakk om synd, tenker vi. Og det stemmer vel. Ikke alt var godt med det. Men flere tenker at her mangler det noe i dag. Å være kristen er å leve i omvendelse og hellighet.

Hvorfor var de gamle så sterke på å høre om synd? Var de laget av noe annet enn oss? Hadde de tøffe liv, og sterke mager som tålte alt? Nei, folk er grunnleggende sett folk, til alle tider, mener i alle fall jeg.

Kanskje det var mer enn synden de gamle så klarere enn oss. Guds bud kan alle forstå til en viss grad. Men det er én ting, sier Paulus, som ikke kom opp i noe menneskes tanke eller hjerte (1 Kor 2:9). «Jesus Kristus og Ham korsfestet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vi skriver så lett fortiden om, når vi ikke ser skatten de eide. For et lys strålte så klart. Uten dette lyset ser selvsagt alt mørkt eller umulig ut, også det å se sin synd. Jesus Kristus, korsfestet og oppstått, er forskjellen de eide.

Vi tror vi har grepet det. Men har du virkelig sett hva Han gjorde for deg? Hvis Jesus virkelig betalte alt på korset, kan du se realitetene om din synd rett i øynene, og attpåtil stråle av glede. Og du kan tåle kallet til omvendelse, uten å flykte.

Men er vi utrygge på hva Jesus betalte, blir Gud en lunefull far, og den siste du går til med det vanskeligste. En kvinne i Samaria sa: «Kom og se en mann som har fortalt meg alt jeg har gjort.» (Joh 4). Hun må ha sett inn i øynene til en Frelser.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Les også
Guds gave
Les også
Guds rike
Les også
Ved tro
Les også
Nabohjelp
Les også
Far