VISUELL HISTORIEFORTELLING: Lance Brown er kommet til veis ende i sin historiefortelling. Nå gjenstår det bare å snu bildet riktig vei. FOTO: ØYVIND GANESH EKNES

Kristenkunstner maler Jesus i lovsang

Han sier ikke et ord fra scenen, men går inn, maler og går ut igjen. Målet er at Gud skal tale til mennesker gjennom det han maler.

Lance Brown maler fra scenen mens lovsangen spilles i kirken. Han startet med å male i 2001. Både han og konen Lauren Brown kommer fra Dallas i Texas. Lauren har vært kristen hele livet, men Lance vokste ikke opp i et kristen hjem. Han forteller at han hadde en bestemor som tok han med i kirken og han takker henne for at han har bevart troen som ungdom.

– I 2009 hadde kirken min en serie om Jesus hvor de ba folk om å komme med kunst de hadde laget. Jeg leverte et av mine malerier, og en av lovsangslederne likte det veldig godt. Han ba meg om å male mens de spilte musikk, forteller Lance. Han og opplevde at det ble en måte å tilbe Gud som han ikke hadde forventet seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tror det er en måte å formidle på hvor Gud kan tale til folk veldig personlig. Det du ser kan være forskjellig fra det andre ser, sier han.

Han og konen Lauren Brown er i Norge i forbindelse med UL på Ålgård. Han er nervøs foran store folkemengder, noe som kunne ha hindret ham i å drive med dette. Håpet om at Gud kunne bruke ham og det talentet han har, gjorde at han ville prøve likevel.

Les også om Jimmy Needhams seminar på UL HER

En maleforestilling

Lance har fått femten minutter til å male på, det mener han nesten er for lang tid og han sier at han må prøve å male sakte. Vanligvis bruker han mellom fire og ti minutter. Når han maler gjør han det som en fortelling. Han kan male figurer for så å stryke over det eller bruke det videre i neste figur.

– Jeg pleier å male et kors her på denne siden og fortelle om påsken før jeg maler over det og fortsetter, forklarer han, mens han maler en liten versjon av det han malte på scenen. Selv om bildet ikke viser alt han har malt vil den som eier bildet vite hva som er der.

Lance kaller det han gjør for visuell historiefortelling.

– Jeg designer og utvikler en slags forestilling. Jeg har gjort to ganger to meters malerier på fire minutter.

Fargeblind

– Hvis jeg tok en synstest nå på om jeg er fargeblind ville jeg fått sikkert 90 prosent feil, sier han med et lite smil rett før han skal ut å male foran over to tusen mennesker. Lauren markerer fargene og børstene slik at han ikke skal ta feil på scenen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg pleide å gjemme meg bort og ønsket ikke å male. Man skriver ikke fargeblind på Cven liksom, men nå er det en del av mitt vitnesbyrd, sier han.

Nær ved å gi opp

For ett år siden opplevde familien at huset deres brant ned, i forbindelse med en oppussing. De måtte bo på et hotell i tre måneder med de tre barna sine. Dette var en tøff periode for hele familien og Lance endte opp med å fjerne hele nettsiden sin. Han ønsket ikke å drive med kunsten lengre og bestemte seg for å slutte.

– En av de største kirkene i Dallas kontaktet meg og ba meg om å male for dem etter dette, forteller Lance. Tross sin motvilje gjorde han det og forestillingen gikk velig bra. Det var denne videoen som ble plukket opp og som førte til en invitasjon til Norge.

For Lance og familien ble dette en påminner om at hvis Gud vil at du skal gjøre noe får han det til å skje. Nå maler Lance fordi han vet at det er Guds vilje for ham nå.

– Min bønn er alltid «Gud gjør dette til å handle om deg», sier han.

Tidligere har Lance en grad fra Art Institute of Dallas og har jobbet med grafisk design siden 1999.

Painted Christ

Ute på scenen under bibeltimen maler Lance sort over treet han malte i første runde. Det er vanskelig å se hva det skal forestille før han snur det rundt. Foran oss står det nå et maleri av Jesus.

Ikke mange i publikum har sett noe lignende dette før, men flere forteller at de opplevde det som noe sterkt og vakkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– Lovsang er språket vårt
Les også
Gjør døren høy med elektronika
Les også
De skarrer på r-en og rapper i kirken
Les også
15 minutters hellighetUL
Les også
800 nordmenn inntok Hillsong-konferanse