POTENSIALE: Willy Ludvigsen, daglig leder i TNC Productions, mener det eksisterer et gigantisk marked for en Jesusfilm. FOTO: TNC-productions

Jakter investorer til Jesusfilm

Ildsjelene bak det store filmprosjektet Yeshua, jakter nå på investorer som kan være med å realisere Jesusfilmen. Det kan bli tidenes største norske filmprosjekt .

- Vi arbeider nå med å sluttføre manuset til filmen. Samtidig er vi midt i en emisjon for å reise den nødvendige kapitalen for å kunne produsere den. Da snakker vi ikke om givere, men at ulike aktører kjøper aksjer i filmproduksjonen, sier Willy Ludvigsen til DagenMagazinet.
Han er daglig leder i selskapet TNC Productions AS som jobber med det store filmprosjektet. Ekteparet Elisabeth og Robert Muren har skrevet musikk og manus til filmen, og de er kunstneriske ledere for satsingen. Sammen med Ludvigsen bærer de på en drøm og en visjon om å lage en Jesusfilm for hele det globale markedet.

Hele verden

- Gjennom våre nasjonale og internasjonale kontakter, arbeider vi nå med aktører som kan være med å virkeliggjøre filmen. Blant annet jobbes det mot store investorer i England og USA for å få til inn den nødvendige kapitalen, fortsetter Ludvigsen.
Og det er ikke småpenger gruppen trenger for å kunne sette i gang med produksjonen av Yeshua. Filmen har et budsjett på over 100 millioner kroner, og det kan bli tidenes største norske filmprosjekt. Inititativtakerne er ikke i tvil om at potensiale for filmen er meget stort, både med tanke på kinofremvisning og salg av TV-rettigheter. Salg av DVD og relaterte salgsartikler vil være et viktig element når det gjelder økonomien i prosjektet.
- Vårt mål er nå nå hele verden med en film om Jesus. I filmen ønsker vi å presentere Jesus slik han er. Ikke bare vil vi gjøre det gjennom de kjente historiene fra Bibelen, men som en musikal og spillefilm som vil egne seg for hele familien. Vi tror det er et gigantisk marked for en slik film. Husk på at det finnes vel to milliarder kristne mennesker i verden, og mange venter på noe nytt om Jesus. Nedslagsfeltet er enormt. Rent økonomisk mener vi en slik produksjon som dette vil være en spennende investeringsprosjekt.

Blåser i janteloven

- Men du er ikke redd for at folk kan oppfatte det som et urealistisk eventyrprosjekt?
- Det er et eventyr som kommer til å bli virkelig. Hvorfor skulle vi ikke kunne få til dette? Hadde man gjort dette i USA ville nesten ingen har reagert, men det er nok litt typtisk norsk å bli offer for janteloven når noen ønsker å satse stort. Når mange andre har greid å lage tusenvis av filmer som inneholder bare tull, må det være fullt mulig å lage en skikkelig film om Jesus, fastslår den tidligere sjefen i TV Inter.
Elisatbeth og Robert Muren er heller ikke i tvil om at prosjektet er realiserbart, og de jobber nå med å finpusse på filmmanuset.
- Det er et stort og ambisiøst prosjekt, men vi tror det er fullt mulig å lykkes. Vi mener det er en god ide og et godt konsept som har potensial i seg til å nå langt. Det er testet på folk i filmbransjen, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger. Jeg kan selvsagt forstå at folk stiller spørsmål ved om vi greier å realisere et så stort prosjekt, men når vi har reist rundt og promotert konseptet, har vi bare opplevd å bli backet opp overalt, sier Robert Muren.

Innspilling neste år

Hvis alt går slik ildsjelene håper og tror, vil innspillingen av filmen starte høsten 2011. Premieren vil i så fall finne sted i løpet av 2012. Og selskapet bak prosjektet har fått meg seg regissør Roger Young på laget. Han er en profilert skikkelse i filmbransjen etter å ha jobbet som regissør, manusforfatter og produsent i 32 år. Han har regissert over 40 filmer, inkludert en rekke bibelske filmer om Josef, Moses, Salomo, Jesus og Paulus.