MISJONSJUBILEUM: Frelsesarmeen i Norge markerer i år 100 års misjonsjubileum. Torsdag ble kadettene Friederike Bach (t.v) og Noomi Silfwerin utnevnt til tjeneste som løytnanter av Frelsesarmeens kommandører i Norge, Dick Krommenhoek.

Håper folk «smittes» til tjeneste

I forrige uke ble to nye løytnanter utnevnt til tjeneste i Frelsesarmeen. – Men vi ønsker oss flere, sier rektor Frank Gjeruldsen i offiserskolen.

I år er det hundre år siden Frelsesarmeen i Norge sendte ut sin største gruppe misjonærer noen gang. Utsendelsen av 25 frelsesoffiserer i 1914 var det norske svaret på en appell som Frelsesarmeens verdensleder Bramwell Booth hadde kommet med året før, der han ba om 100 nye misjonærer fra de nordiske land.

Torsdag kveld markerte kadettenes innvielses-og utsendelsesmøte opptakten til Frelsesarmeens årskongress 2014.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oslo Kristne Senter ved Kjeller i Akershus var fullstappet da kadettene Friederike Bach (26) og Noomi Silfwerin (25) ble utnevnt til tjeneste som løytnanter i Frelsesarmeen etter fullført offisersutdanning.

– For meg er det en trygghet og en drivkraft å bli beordret til tjeneste. Jeg tror det er en lengsel i alle mennesker til å forplikte seg, og til å leve i trygghet innfor Gud, sier Silfwerin.

Håper på smitteeffekt

Rektor Frank Gjeruldsen ved Frelsesarmeens offiserskole sier han gjerne skulle sett flere ledere bli sendt ut i tjeneste som offiserer. Han sikter til egen oppfatning om at «det moderne mennesket» ikke ønsker å forplikte seg til et arbeid eller frivillig tjeneste over tid.

– Rekrutteringen har alltid vært veldig spennende. Den har gått i skikkelige bølger og daler. En del år har det vært forholdsvis få som har søkt skolen, men de siste årene har dette tatt seg opp, sier Gjeruldsen.

I 2013 ble 13 nyutdannede nye sendt ut til tjeneste for Frelsesarmeen. Neste år ser det ut til at det blir 13 igjen. Han håper den jevne stigning av søkere de siste årene vil skape en smitteeffekt som vil gjøre jobben med å verve nye og yngre offiserer lettere.

– Det at mange har sagt ja håper jeg vil gi inspirasjon til flere, også til de som tidligere har tenkt på en tjeneste, men som av ulike grunner har latt være.

– At bare to ble utnevnt til løytnanter i år har sånn sett vært praktisk. Vi har flyttet offiserskolen fra Asker til Jeløy, og blitt del av et større skolemiljø. Det å ha plass nok til alle ville blitt en utfordring, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hindret av tjenesten

Gjeruldsen tror ikke det er Frelsesarmeens offiserskole som hinderet folk å søke, men heller beordringen til tjeneste som får folk til å tenke seg om.

– Tjenesten er både fantastisk og inspirerende, men den er også krevende. Det kan oppleves vanskelig for mange å bli beordret til tjeneste. Men når det er sagt, så tror jeg også at Frelsesarmeens beordringssystem er langt bedre i dag. Det er større dialog mellom folk for å finne rett folk til rett sted, sier Gjeruldsen.

– Lengsel etter forpliktelser

Årets ferske løytnanter Friederike Bach (26) og Noomi Silfwerin (25) gleder seg til sin tjeneste som offiserer i Frelsesarmeen. De sier det var «Guds timing» at det bare var to nye løytnanter i år.

– Jeg har aldri tenkt over at vi var en liten gruppe i år. Vi fikk dele skolen sammen med flere andre, så vi var ikke alene der, sier Friederike Bach.

Hun kommer opprinnelig fra Tyskland, men har både jobbet og studert i Norge og på Island. Noomi Silfwerin kommer fra Sverige, og har studert i Oslo for å bli sosionom.

Torsdag ble de beordret til tjeneste i henholdsvis Tromsø og Trondheim. De forstår godt at «det moderne mennesket» skremmes med tanke på å bli beordret til tjeneste, men sier de selv opplever det som en stor trygghet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg tenker det er en del av pakken i Frelsesarmeen. Jeg tror offiserene i Frelsesarmeen opplever et helt spesielt felleskap fordi de er forpliktet til det samme, sier Bach.

Årskongressen

Kongressen ble holdt 26. – 30. juni 2014

Sted: Oslo kristne senter (OKS), Kjeller, Akershus

Temaet for årets kongress var «Jesus i vår tid»

Hovedtalere var kommandørene for USAs vest-terriotorium, Carolyn og James Knaggs.

Deltakertall: Rundt 1500

Hovedtalere er kommandørene for USAs vest-terriotorium, Carolyn og James Knaggs.

Les også
Kan ikke vitne om sin tro eller bære kors i offentlighet
Les også
Frelsessoldat frykter å bli drept i Iran, nektes opphold i NorgeKristne i Iran
Les også
103 millioner kroner fra dødsbo til FrelsesarmeenTestamentariske gaver