Ipad-appen «Min lille barnebibel» presenterer kjente historier fra Bibelen med fine illustrasjoner og en hyggelig fortellerstemme.

Bibel-apper for barn

Appene «Bibelen for minstemann» og «Min lille barnebibel» har gode kvaliteter og presenterer historier fra Bibelen på en lettfattelig måte, men de bærer et noe uferdig preg.

Jarle Waldemar sitt sprudlende engasjement som barneevangelist har resultert i en rekke spennende produksjoner, blant annet CDer, DVDer og en egen klubb for barn.

Tidlig i vår lanserte Waldemar appene «Bibelen for minstemann» og «Min lille barnebibel» i samarbeid med Hermon Forlag. Her presenteres henholdsvis 20 og 23 historier fra det gamle og det nye testamentet, og gir de yngste barna en lett forståelig og spennende introduksjon til Guds ord.


FAKTA OM:

«Bibelen for minstemann»
Format: iPhone, iPod Touch, iPadPris: 70 kronerAldersgrense: 4+«Min lille barnebibel»Format: iPadPris: 49 kronerAldersgrense: 4+
Du kan velge om du vil lese selv eller om du vil høre Jarle Waldemar fortelle historiene, som spenner fra «Gud skaper verden» og «Noahs ark», til «Jesus metter 5000» og «Jesus drar til himmelen».

Fortellingene er kuttet ned og gjort lett tilgjengelige for barn, og hver av dem er illustrerte med fine tegninger og musikk der det passer. I «Bibelen for minstemann» er også mulig å trykke på skjermen for å starte små animasjoner med artige lydeffekter. Appene skal berømmes for sitt barnevennlige opplegg, fine fortellerstemme og et passende utvalg fortellinger, men samtidig finnes det et stort forbedringspotensial.

Teksten er veldig enkelt satt opp, og i «Murene i Jeriko» i «Bibelen for minstemann» fører svart tekst på svart bakgrunn til at det er komplett umulig å se bokstavene. I det hele finnes det en rekke ting som burde vært grepet fatt i og forbedret. Man kan også spørre seg om fortellingene er kuttet litt vel mye ned.

Du må ut med smått skamløse 70 kroner for «Bibelen for minstemann» og 49 kroner for «Min lille barnebibel». Verken kvaliteten på innholdet eller de tekniske løsningene forsvarer denne prislappen. Men dersom man anser betalingen som et bidrag til Jarle Waldemar sitt gode arbeid, så går kanskje pengene til et godt formål likevel.

Til slutt vil vi trekke frem det aller morsomste med appene - muligheten til å gjøre egne lydopptak. Det er nemlig veldig artig å samle familien, lese inn favoritthistoriene sine, tulle lite grann og lytte på resultatet sammen.

(Dagen)