Ansatte i et begravelsesbyrå i Freetown, Sierra Leone, må bruke beskyttelsesdrakter når de gravlegger mennesker som er døde av ebola-sydommen. Foto: AFP/Florian Palucheur/NTB Scanpix

WHO tror ebolaepidemien er større enn anslått

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at antallet ebolatilfeller sannsynligvis er langt høyere enn hva tidligere rapporter har anslått.

Organisasjonen sier tirsdag at det reelle antallet kan være 1,5 ganger høyere enn rapportert i Guinea, 2 ganger høyere i Sierra Leone og 2,5 ganger høyere i Liberia.

Det totale antallet omkomne i epidemien er over 4.400, og antallet tilfeller av smittede vil overstige 9.000 denne uken, ifølge WHO.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fakta om ebolapasienter i Europa og USA

Oppdatert 14. oktober 2014:

* Norge: En norsk, ebolasmittet kvinne ble innlagt på Oslo universitetssykehus i forrige uke. Hun ble smittet da hun jobbet for Leger Uten Grenser i Sierra Leone.

* Frankrike: En fransk kvinne er frisk etter å ha vært innlagt på sykehus i Frankrike i to uker. Kvinnen jobbet for Leger Uten Grenser i Liberia da hun ble smittet.

* Tyskland: Tre smittede personer har blitt fløyet til Tyskland. En lege fra Senegal som ble smittet i Sierra Leone, ble frisk etter fem ukers behandling i Hamburg. En lege fra Uganda som også ble smittet i Sierra Leone, ligger innlagt på sykehus i Frankfurt. En liberisk FN-medarbeider som kom til Leipzig torsdag, døde tirsdag.

* Spania: To spanske misjonærer ble fløyet hjem for behandling fra Vest-Afrika i august og september, men begge mennene døde. En hjelpepleier som deltok i behandlingen av de to, ble smittet til tross for at hun hadde på verneklær. Kvinnen ligger innlagt på sykehus i Madrid.

* Storbritannia: En brite som ble smittet i Sierra Leone, ble frisk av behandlingen på et sykehus i London.

* USA: Sju tilfeller av smitten er bekreftet i USA. Av fem amerikanske borgere som fløy hjem fra Afrika, anses tre som kurert. To får fremdeles behandling. En person som kom fra Liberia, døde på sykehus i Texas forrige uke. En av sykepleierne ble smittet av pasienten, trolig på grunn av svikt i rutinene.

(Kilder: NTB, DPA)

(©NTB)

NTB

Les også
Brende forberedt på sterke inntrykk i Liberia
Les også
800 soldater satt i isolat på grunn av ebolafrykt
Les også
Norge stiller med Hercules-fly i kampen mot ebola
Les også
Ebolapasient døde i Tyskland
Les også
25 personer behandler ebolasyk kvinne ved Ullevål