En voldelig demonstrant pågripes av tysk opprørspoliti under en Pegida-protest i den vesttyske byen Wuppertal lørdag. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Voldsomme demonstrasjoner i Tyskland

Det brøt ut gatekamper da islamister, høyreekstremister og Pegida-tilhengere demonstrerte samtidig i den tyske byen Wuppertal.

Islamfiendtlige demonstranter kastet fyrverkeri og flasker på politiet under marsjen som ble holdt i regi av den antiislamske bevegelsen Pegida lørdag.

Opprørspoliti utstyrt med batonger forsøkte å stanse bråkmakerne og fikk til slutt avlyst Pegida-demonstrasjonen i samarbeid med bevegelsens tyske leder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig demonstrerte såkalte salafister, som er tilhengere av en ultrakonservativ form for islamisme. De støtte også sammen med politiet, som ransaket deltakerne i protesten i Wuppertal i delstaten Nordrhein-Westfalen.

Tross bråket mener politiet at antallet deltakere var langt lavere enn det ventede anslaget på totalt 3.000. Rundt 800 deltok i Pegida-marsjen, blant dem maskerte nynazister og pøbler, ifølge nyhetsbyrået DPA. Salafistene trakk samtidig rundt 200 tilhengere.

En demonstrant vises bort av tysk politi under en Pegida-demonstrasjon i Wuppertal i Nordrhein-Westfalen lørdag. Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters / NTB scanpix

Over 1.000 politifolk, samt vannkanoner, var satt ut i gatene for å håndtere demonstrasjonene. Byens politi sier det aldri tidligere har sett en slik blanding av demonstranter på én gang: Høyreradikalere, islamister og islamofober, samt uavhengige venstreradikalere.

Salafistene ble blant annet møtt av eggkastere og en gruppe motdemonstranter, blant dem en del kurdiske tyskere.

Les også
Har ikkje islam med islam å gjera?
Les også
Ytringsfrihetens Max-pris
Les også
Første Pegida-marsj i Storbritannia
Les også
Max Hermansen stenger bruktbokhandel etter hærverk
Les også
Bjørn Eidsvåg føler seg misbrukt av Pegida
Les også
Hagen kjemper for å få Pegida-lederen tilbake i skolen