De voldsomme protestene i Øst-Jerusalem spredte seg lørdag til flere byer inne i Israel. Bildet er fra sammenstøtene i Shuafat i Øst-Jerusalem fredag, etter begravelsen av en 16 år gammel palestinsk gutt som fryktes å ha blitt drept i et hevnangrep etter at tre israelske tenåringer ble drept på den okkuperte Vestbredden. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Voldelige protester sprer seg i Israel

De voldsomme protestene etter drapet på en palestinsk gutt spredte seg lørdag fra Øst-Jerusalem til en rekke byer i Israel.

Sammenstøtene i den annekterte delen av Jerusalem fortsatte også lørdag, etter at obduksjonsrapporten viste at 16 år gamle Mohammed Abu Khudair ble brent levende.

I en rekke israelske byer hvor flertallet av befolkningen er ikke-jødiske arabere var det sammenstøt mellom politi og demonstranter lørdag. Flere titall demonstranter ble pågrepet, og flere veier ble stengt som følge av kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Israelsk politi melder om uroligheter i Taibe nordøst i Israel, samt i Jaljulia og i Qalasuwa sentralt i landet. Protestene spredte seg også til Umm al-Fahm, Arara og Nazareth.

Tross volden frykter ikke Israel begynnelsen på en ny palestinsk folkeoppstand.

– Jeg ser ikke noen tredje intifada her, sier sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch til Channel 2.

Rundt 35 arabiske israelere er pågrepet siden fredag kveld, i tillegg til 25 palestinere som er pågrepet i Øst-Jerusalem og i sammenstøt på Vestbredden for øvrig.

Fra Gazastripen fortsatte militante palestinere å skyte raketter mot Israel, mens det israelske forsvaret opplyser å ha bombet tre Hamas-mål på Vestbredden.

Det var lørdag kveld ikke meldt om sårede.

Les også
Obduksjon: Palestinsk 16-åring ble brent levende
Les også
Tusener fulgte drept tenåring til graven