VELSIGNE ISRAEL: Britt Lode har startet nettbutikk for å støtte Israel. Erfaring fra næringsdrift har hun fått fra sine foreldre som driver forretning og gode venner har hjulpet henne med det hun trengte for å komme i gang med å selge dødehavsprodukt via internett.

Vil velsigne Israel med nettbutikk

Hva gjør en tiltaksrik, hjemmearbeidende mor for å velsigne Israel? Hun starter nettbutikk for å selge israelske varer.

– Forretningsidèen med Oljetreet.no er å gjøre kvalitetsprodukter fra Israel lett tilgjengelig, til en fornuftig pris. Målet mitt er ikke å tjene så mye per vare, men å få selge mye av hvert produkt, sier Britt Lode (32).

I 10 år har hun og mannen støttet Gro Wenskes arbeid i Israel og hver sommer er de med på Israelstevne i Telemark. Men fordi Geir ikke liker å fly, er det vanskelig å støtte Israel ved å besøke landet.

Dette året hadde hun flere grunner til å delta på Israelstevet: Å høre nytt fra Israel og knytte kontakt med nye leverandører. Intensjonen er å finne nye produkter til nettbutikken hos noen av dem som ble tvangsflyttet fra Gush Katif.Naturlige produkt

– Jeg har avtale med en firma som lager dødehavsprodukt om salg i Norge. Nå ønsker jeg å utvide med smykker. Det er nær sammenheng mellom velværeprodukt og ting å pynte seg med, mener den kristne gründeren.

Den første leveransen med prøveprodukt ankom i desember i fjor. Raskt fikk hun positiv tilbakemelding på produktene. I januar bestilte hun en palle på 700 kilo fra Israel. Straks den ble levert i mars, startet hun nettsalget.

– Målet er å nå både privatpersoner og bedriftskunder. Til nå har vi solgt fra Alta i nord til Danmark i sør. Når jeg kommer hjem etter stevnet må jeg bestille en ny palle, smiler hun.

Mange kristne kjenner til at produkt fra Dødehavet er helsebringende. Britt Lode mener denne kunnskapen også nå begynner å bli alminnelig kjent. Hun har alt fått avtale om salg til flere aktører innen reiseliv og i spa-bransjen.


DM