Faksimile av forsiden på Dagen torsdag 4. juni.

Vil ikke støtte Troens bevis etter Ap-støtte

Han har vært støttepartner til Rune Edvardsens misjonsvirksomhet i over ti år. Nå kutter han støtten fordi Edvardsen støtter Arbeiderpartiet.

- Ar­bei­der­par­ti­et og SV går i front for å svek­ke kris­ten­dom­mens stil­ling i Norge. Den so­sia­lis­tis­ke eli­ten bryr seg ikke om krist­ne ver­di­er. Når Rune Ed­vard­sen, som har så mange per­soner under seg, gir støt­te til dette - da må jeg rea­ge­re, for­kla­rer Jo­stein Sand­s­mark, tid­li­ge­re ad­junkt ved Hol ung­doms­sko­le, de­bat­tant og Is­ra­elvenn.

«Jeg ble for­skrek­ket ved å lese Rune Ed­vard­sens ut­ta­lel­ser om Ap-re­gje­rin­gens po­li­tikk», skri­ver Sand­s­mark i et de­batt­inn­legg i Dagen torsdag 13. juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Og vi­de­re: «Den rødgrøn­ne re­gje­rin­gen har vist at den ikke bryr seg om krist­ne ver­di­er... Jeg har vært part­ner i mange år med faste bi­drag, men øns­ker å stil­le mine mid­ler til rå­dig­het for or­ga­ni­sa­sjo­ner som har le­de­re en kan ha til­lit til.»

Tvil­som le­del­se

Rune Ed­vard­sen ga of­fent­lig støt­te til Ap da kirke­mi­nis­ter Rig­mor Aase­rud (Ap) be­søk­te Sa­rons Dal i slut­ten av mai.

- Jeg set­ter vel­dig pris på de ver­di­ene par­ti­et har, sa Ed­vard­sen iføl­ge Fædre­lands­ven­nen.

Han åpnet også for å hjel­pe Ap i valg­kam­pen.

Men støt­ten til Ap får nå kon­se­kven­ser for Tro­ens Bevis. I over ti år har Sand­s­mark støt­tet Ed­vard­sens ver­dens­evan­ge­li­se­ring. Men nå er det slutt.

- Jeg synes ar­bei­det til Rune Ed­vard­sen er vel­dig bra, og jeg har støt­tet det med glede og be­geist­ring, men når le­der­ska­pet opp­trer så tvil­somt som dette, da trek­ker jeg meg. Da vil jeg hel­ler gi penge­støt­te til andre mi­sjons­or­ga­ni­sa­sjo­ner, sier han til Dagen.

Skum­melt

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Hvor al­vor­lig er det at en kris­ten­le­der som Rune Ed­vard­sen gir of­fent­lig støt­te til Ap?

- Jeg mener han viser en skum­mel tendens med denne støt­ten. Nå har vi hatt åtte år med so­sia­lis­ter ved mak­ten, og hva har vi fått? Ed­vard­sen sier det ikke er bedre i Høy­re-lei­ren, og han har kan­skje rett, men la oss gi dem en sjan­se, opp­ford­rer Sand­s­mark.

Be­kla­ger tap

Rune Ed­vard­sen var ikke til­gjen­ge­lig for å kom­men­te­re saken i går, men ad­mi­ni­stra­tiv leder i Tro­ens Bevis, Glenn Tøn­ne­sen, be­kla­ger at støtte­part­ne­re nå trek­ker sin støt­te.

- Vi synes det er be­kla­ge­lig at Runes pri­va­te po­li­tis­ke stand­punkt skal sette en stopp for gi­ver­gle­den siden mi­sjons­opp­dra­get er mye stør­re enn en en­kelt­per­sons pri­va­te stand­punkt, sier ad­mi­ni­stra­tiv leder i Tro­ens Bevis, Glenn Tøn­nes­sen.

- Gjen­nom vårt ar­beid ser vi flere hund­re tu­se­ner av men­nes­ker hvert år be­rø­res av evan­ge­li­et. Dette må ikke avta. Dette er kun mulig på grunn av en­kelt­gi­ve­res inn­sats. Vi har flere tusen som står med oss noe vi er svært takk­nem­li­ge for.

Les også
- KrF må kvitte seg med menighetsstempel
Les også
Få kristenledere flagger partiDette er saken
Les også
- At politikk skaper debatt er styrken i vårt demokrati
Les også
Rune Edvardsen og Ap-politikk