- KrF må kvitte seg med menighetsstempel

KrF-lederen i Vennesla støtter Rune Edvardsens partivalg. Celina Hagen er lei av menighetsstempelet KrF har fått.

Rune Ed­vard­sen vakte stor opp­sikt og kri­tikk fra Kris­ten-Nor­ge da han nylig for­tal­te of­fent­lig at han vel­ger seg Ar­bei­der­par­ti­et.

Nå får han støt­te fra et KrF-lag midt i det tjuk­kes­te bi­bel­bel­tet på Sør­lan­det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg synes Rune Ed­vard­sen skal få lov å stem­me på hvil­ket parti han vil, uten at andre prø­ver å for­tel­le ham hva som er rett og galt ut fra per­son­lig tro, sier leder i Ven­ne­sla KrF, Ce­lina Hagen, til Fædre­lands­ven­nen.

Po­li­tikk vs me­nig­het

Hagen er også lei av me­nig­hets­stem­pel­et hun mener gis til KrF.

- Det er ikke sånn at KrF har mono­pol på krist­ne vel­ge­re, og der­for rea­ge­rer jeg sterkt på at Rune blir møtt med skuf­fel­se og kri­tikk og det som verre er fordi han stem­mer på Ap. Vi må skil­le mel­lom po­li­tikk og me­nig­het. Du ver­ken skal eller må stem­me KrF fordi du er kris­ten. Val­get hand­ler om du er enig eller uenig med oss, sier Ce­lina Hagen.

Sam­ar­bei­der godt

KrF-le­de­ren går også ut mot krist­ne som hev­der at Ar­bei­der­par­ti­et bi­drar til å av­krist­ne lan­det, og at krist­ne der­for ikke bør stem­me på par­ti­et.

- Valg hand­ler om parti­pro­gram­mer, ikke om å være med i en me­nig­het.

Ap og KrF har lenge sam­ar­bei­det tett i Ven­ne­sla.

- KrF er for langt flere enn de som er opp­tatt av ek­te­skaps­lov, Is­rael og abort. Vi har ty­de­lig­vis en jobb å gjøre med å ty­de­lig­gjø­re vår fol­ke­li­ge side, og kvit­te oss med me­nig­hets­stemp­let, sier Hagen til Fædre­lands­ven­nen.

DAGEN

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Edvardsen får kritikk for Ap-støtte
Les også
Røde Rune
Les også
- At politikk skaper debatt er styrken i vårt demokrati
Les også
Få kristenledere flagger partiDette er saken