De tre britiske tenåringene Shamima Begun, Amira Abase og Kadiza Sultana går gjennom sikkerhetskontrollen på Gatwick-flyplassen i London før de fløy til Tyrkia. De er nå trolig i Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix

Video viser britiske skolejenter på vei til Syria

Overvåkingskameraer i Tyrkia har etter alt å dømme fanget opp tre britiske skolejenter (15 og 16 år) som er savnet og trolig på vei til å slutte seg til Den islamske staten (IS) i Syria.

Britisk politi og jentenes foreldre har appellert til døtrene om å komme hjem igjen etter at de stakk av og tok et fly til Istanbul fra London 17. februar.

Ifølge politiet har de tre venninnene, som er 15 og 16 år gamle, trolig allerede tatt seg over grensa til Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Opptak fra overvåkingskameraer fra 17. og 18. februar viser bussterminalen Bayrampasa i Istanbul, dit jentene kom med metro fra den internasjonale flyplassen.

Politikilder sier at jentene ventet i 18 timer på terminalen før de tok en buss til Sanliurfa, fem mil fra et grenseområde i Syria som er under IS' kontroll.

Tyrkisk politi forsøker å identifisere personer på terminalen som hjalp jentene med bagasjen.

Europeiske regjeringer har bedt Tyrkia sette en stopper for flommen av vestlig ungdom som forsøker å ta seg fram til Syria. Men tyrkisk politi sier at i dette tilfellet var britisk politi sent ute med å varsle dem om jentene.

Britisk politi sier de tror at rundt 60 jenter og unge kvinner har reist til Syria fra Storbritannia. Av de 22 som reiste i fjor, var 18 20 år eller yngre.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
– IS har løslatt 28 kristne assyrere
Les også
Irak: Har innledet offensiv mot IS
Les også
Mann dømt i Sverige for folkerettsbrudd i Syria
Les også
– Norsk mann drept i Syria
Les også
– IS har kidnappet 220 assyriske kristne