MINDRETALL: KrF-leder Knut Arild Hareide oppfordret til å bekjempe antisemittisme, søndagshandel og fattigdom da han i går talte på Oslo Symposium.

Vedgår at kristne kamper er tapt

Mens kristne verdier flagges høyt på Oslo Symposium, vedgår KrF-lederen at abortkampen nærmest er tapt.

Kampen for å ta vare på kristne verdier i samfunnet stod sterkt på første dag av Oslo Symposium i går. Mens forrige konferanse i 2013 frontet kampen for regjeringsskifte, er årets tema kampen for ytringsfrihet, kristne verdier, Israel og vestlig levesett.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Post by Dagen.

Helbredelsespredikant Svein Magne Pedersen og Øyvind Benestad talte engasjert mot henholdsvis abort og kjønnsnøytrale ekteskap. Men overfor Dagen vedgår KrF-leder Knut Arild Hareide at disse kampene nærmest er over.

– Min observasjon etter fjorårets reservasjonsdebatt er at abortloven står sterkt blant de andre etablerte partiene. KrF må nok innse at vi i noen saker er i mindretall. Men det vil ikke si at problemstillingene ikke er aktuelle framover, sier KrF-lederen.

Tapte saker

Som siste taler før lunsjpausen ble Hareide introdusert som «en av landets mektigste menn». Han lovet å bekjempe antisemittisme og gjøre alt han kan for å beholde søndagen som hviledag. KrF-lederen høstet applaus for å sikre K-en i KRLE-faget og at halvparten skal handle om kristendom. Og han utfordret salen til å ta opp kampen mot bunnløs fattigdom.

Overfor Dagen slår han fast at vi må holde på de kristne verdiene.

– Det er viktig med et flerkulturelt samfunn, men jeg er uenig i multikulturalismen, det at alle skal behandles likt. Noen verdier må samfunnet bygges på, og da løfter jeg fram kristne og humanistiske verdier, sier Hareide.

– Er abort og kjønnsnøytralt ekteskap tapte saker?

– Det er betydelig flertall mot begge sakene i Stortinget, men en del av debatten tas videre i dag gjennom debatten om sorteringssamfunnet, familiepolitikk og barns rettigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener likevel det er viktig med debatt rundt abortspørsmålet.

Se Hareides tale i Oslo Symposium her: