EVIGHET: Jeg heier på dem som er kalt til dette, og som tjener samfunnet på denne måten. Men jeg kjenner meg utfordret til å la alvoret i «det store valget»; det eneste som har konsekvenser for evigheten, virkelig skylle inn over meg, skriver Stephan Chris- tiansen. På bildet ser vi statsminister Jens Stoltenberg under et møte på Bærum sykehus tirsdag.

Valgkamp hele året

- Jeg heier på dem som er kalt til dette, og som tjener samfunnet på denne måten. Men jeg kjenner meg utfordret til å la alvoret i «det store valget»; det eneste som har konsekvenser for evigheten, virkelig skylle inn over meg.

De gir alt! Po­li­ti­ker­ne våre er høyt og lavt for å sanke stem­mer. Hver stem­me tel­ler! De vet at det kan være svært små mar­gi­ner det står på, om et man­dat er inne eller ute av Stor­tin­get.

Vi møter po­li­tis­ke bud­skap hvor enn vi går. I noen korte uker er det full­sten­dig unn­taks­til­stand for våre po­li­ti­ke­re. Alt annet er uve­sent­lig. Det er valg­kamp. Viss­he­ten om at ut­fal­let av val­get får store kon­se­kven­ser, hen­ter fram nye kref­ter, krea­ti­vi­tet og på­gangs­mot. Her skal det kjem­pes til mål­stre­ken! Vi lar oss in­spi­re­re av de folke­valg­tes en­ga­sje­ment. Det er for­bil­led­lig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I Guds rike er det valg­kamp hele året. Hvert år! Hvert men­nes­ke må få mu­lig­he­ten til å velge Jesus.

Val­get er av­gjø­ren­de for deres fram­tid. For evig­he­ten! Vik­ti­ge­re valg fin­nes ikke! Hvis det var jeg som hadde vært liste­kan­di­dat i et parti, og viss­te at det kunne stå om noen hund­re eller noen tusen stem­mer på om jeg kom inn på Stor­tin­get eller ikke, hadde jeg ikke gjort alt som sto i min makt for å lyk­kes?

Jeg heier på dem som er kalt til dette, og som tje­ner sam­fun­net på denne måten. Vi skal be for dem, støt­te dem, og en­ga­sje­re oss po­li­tisk for sam­fun­nets beste. Men jeg kjen­ner meg ut­ford­ret! Ut­ford­ret til å la al­vo­ret i «det store val­get»; det enes­te som har kon­se­kven­ser for evig­he­ten, vir­ke­lig skyl­le inn over meg.

Der­for har jeg in­ten­si­vert min egen valg­kamp­inn­sats de siste par ukene, godt in­spi­rert av toppo­li­ti­ker­ne.

Og så har jeg fått god hjelp av Jesus Fes­ti­val i Oslo som skjer denne hel­gen. Lom­me­ne fulle av in­vi­ta­sjo­ner. Bli med på fes­ti­val! Fes­ti­val? Ja! Jesus Fes­ti­val!

Hva! Jesus?

Hvis alle kom­mer som er in­vi­tert, vil de fylle en god rad. Man­nen bak kassa der jeg be­tal­te for meg. Stu­den­ten jeg snak­ket med. Na­bo­ene. Syke­plei­e­ren jeg kom i prat med. Alle, alle vil vi ha med. På fes­ti­val. Gjer­ne. Men aller helst til him­me­len! Det er ver­dens vik­tigs­te valg. La oss tråle bygd og by, la oss gjøre hva som helst for å vinne en stem­me til. For Jesus. Han som ga sitt liv for oss for at vi ikke skul­le gå for­tapt, men ha evig liv!

Det er lett å prio­ri­te­re feil. Å bli opp­tatt av ting som ikke er ve­sent­lig. For val­get. For valg­kam­pen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Jeg er sik­ker på at det fin­nes tonne­vis med vik­ti­ge do­ku­men­ter og saker som po­li­ti­ker­ne kunne ha brukt tid på, men som ikke har noen sjan­se til å kjem­pe om opp­merk­som­he­ten deres i disse dager.

Hallo! Det er jo valg! Må vi få nåde og inn­sikt, og må alle Guds rikes am­bas­sa­dø­rer fyl­les av «hel­lig uro» når det gjel­der hva som står på spill i men­nes­ke­he­tens av­gjø­ren­de valg.

Bare Jesus frel­ser! Velg Jesus! Det vik­tigs­te bud­ska­pet er det ingen andre enn Guds folk som kan gi.

På nett:

* Jesus Festival

* Jesus Church

Stephan Christiansen

pastor i Jesus Church

På nett
Les også
Menighetsplanting og lovsang på EkebergslettaJesus Festival
Les også
Planlegg ferien med Stevneguiden.no