USAs utenriksminister John Kerry, her ved en annen anledning, har i løpet av torsdag vært i samtaler med flere av de involverte partene. Foto: AFP PHOTO/EVAN VUCCI/POOL

USA vil diskutere videre FN-utkast om Israel

Washington (NTB-AFP) USA vil ikke støtte palestinernes resolusjonsutkast til FNs sikkerhetsråd slik teksten ser ut så langt, men ber om videre drøftelser.

USA har sett på teksten som er forelagt FNs sikkerhetsråd, og dette er ikke noe de kan støtte, sier talsperson i utenriksdepartementet, Jen Psaki.

– Vi tror nok at andre også støtter oss på dette, men vi ber om videre drøftelse. Palestinerne forstår dette, sier hun, og viser til uttalelsen fra palestinernes president Mahmoud Abbas om at han er villig til å støtte videre samtaler.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utenriksminister John Kerry har i løpet av torsdagen vært i samtaler med flere av de involverte partene.

Psaki bekrefter at det er teksten i resolusjonsforslaget fra Jordan, med en tidsfrist på 12 måneder for å fullføre fredssamtalene og at Israel skal være ute av palestinske områder inne utgangen av 2017, som skaper problemer.

– Vi kan ikke støtte noe som foregriper resultatet av forhandlingene eller som setter en tidsfrist for tilbaketrekkingen av sikkerhetsstyrker, sier Psaki.

Hun mener at de partene som nå er i samtale viser forståelse for at USA mener dette er viktig.

– Vi har gjort det klart hva som er våre prinsipper, og det faktum at vi kan støtte visse resolusjoner, men dette er foreløpige diskusjoner vi holder fortrolig, sier talspersonen.

Les også
Palestinsk FN-utkast krever israelsk tilbaketrekking i 2017
Les også
Kongressen kan stagge Obamas Cuba-plan
Les også
Fem gisler kom seg ut av kaféen i Sydney
Les også
USA med historisk omlegging av Cuba-politikken
Les også
Netanyahu: Israel lar seg ikke presse til tilbaketrekking