Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener USA og EUs avgjørelse om å støtte den palestinske samlingsregjeringen er et feilgrep. Foto: NTB scanpix / Dan Balilty / Reuters

USA og EU avslår Israels boikottforslag

Både USA og EU avviser Israels oppfordring om å boikotte den nye samlingsregjeringen i de palestinske områdene. Israels statsminister Benjamin Netanyahu kaller avgjørelsen «et feilgrep».

Israel ba USA og EU om å boikotte den nye regjeringen i de palestinske områdene ettersom den er støttet av Hamas, som Israel, USA og EU anser som en terrororganisasjon.

– Dette er et palestinsk steg mot terrorisme og vekk fra fred, sa Netanyahu, og kalte USAs og EUs avgjørelse om å gi samlingsregjeringen støtte «et feilgrep».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Både EU og USA har uttalt at de vil samarbeide med den nye regjeringen og fortsette å sende hjelp til palestinske myndigheter.

Den nye palestinske statsministeren Rami Hamdallah ønsket USA, EU og arabiske lands avgjørelse om å samarbeide politisk og økonomisk velkommen.

Norges utenriksminister Børge Brende (H) vil samarbeide med den nye regjeringen, men sier det er avgjørende at ikke økonomisk støtte fra Norge tilfaller Hamas.

– Norge vil fortsette det nære samarbeidet vi har hatt med palestinerne siden Oslo-avtalen for å nå målsettingen om en tostatsløsning, skriver Brende i en epost til NTB. (©NTB)