Palestinske demonstranter klatrer opp en stige foran den omstridte muren som deler Abu Dis fra Jerusalem på Vestbredden. Foto: Ammar Awad / Reuters / NTB scanpix

Uro i Jerusalem etter at bussjåfør ble funnet hengt

Det brøt ut sammenstøt i Jerusalem mandag etter at en palestinsk bussjåfør ble funnet hengt inne i bussen sin.

Israelsk politi mener det dreier seg om et selvmord, men kollegaen som fant ham, hevder liket bar preg av å ha blitt utsatt for vold.

Bussjåførens sjef fant liket hans på en bussholdeplass i Har Hotzvim, et industriområde i Vest-Jerusalem, opplyser israelsk politi. Den 32 år gamle tobarnsfaren kom fra Al-Tur i det annekterte Øst-Jerusalem, og mannens familie nekter for at han tok sitt eget liv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men ingenting i obduksjonen tyder på at det ligger noe kriminelt bak dødsfallet, ifølge politiets talsperson Luba Samri mandag ettermiddag.

Brukte tåregass

Rykter om at bussjåføren ble drept av jødiske ekstremister, spredte seg like fullt raskt i palestinske medier, og det brøt ut kamper mellom demonstranter og politi i bydelen Abu Dis i palestinske Øst-Jerusalem. Det har de siste månedene vært svært urolig i den delte byen.

Demonstrantene brant bildekk og kastet steiner mot israelsk politi, som svarte med tåregass, melder nyhetsbyrået AFP. Enkelte demonstranter forsøkte også å rive ned deler av betongmuren som Israel har bygget gjennom bydelen.

Flere tusen mennesker fulgte bussjåføren til graven i Abu Dis mandag, og noen av deltakerne ropte slagord om hevn.

Les også
EUs utenrikssjef til voldspreget Jerusalem
Les også
– Gilbert utestengt fra Israel, ikke Gaza
Les også
– Flytt fra Israel til Gaza eller Ramallah
Les også
«Tøv at Gilbert er nektet innreise til Gaza på livstid»Mads Gilbert og Gaza
Les også
Turister skyr Jerusalem