Ubaydullah Hussain, talsperson for den islamistiske gruppen Profetens Ummah.

Ubaydullah Hussain reagerer på demonstrasjon

Muslimene som planlegger demonstrasjon mot Profetens Ummah og IS i Oslo mandag, er ignorante eller har for lite kunnskap, mener Ubaydullah Hussain.

– Vi fraråder samtlige troende muslimer til å støtte denne demonstrasjonen, sier Hussain, som talsmann for Profetens Ummah, til NRK.

Mandag morgen har totalt 2.300 personer varslet deltakelse på demonstrasjonen foran Stortinget mandag ettermiddag via Facebook-siden. Den profilerte islamisten mener disse personene «må lese mer om islam og dens historie».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også: Foreslår at utenlandskrigere kan miste statsborgerskapet

Flere enkeltpersoner og organisasjoner i det muslimske miljøet i Oslo har vært pådrivere for demonstrasjonen. De ønsker blant annet å vise avsky mot uttalelsene og holdningene Hussain kom med i et 43 minutter langt intervju med VGTV forrige helg. Her forsvarte han blant annet metodene til de væpnede islamistene i Den islamske stat (IS) – inkludert halshogging.

Les også: Statsminister Erna Solberg skal holde appell under demonstrasjonen

– Profetens Ummah går ut og hyller halshogging av uskyldige og kidnapping av kvinner. Dette forbyr islam, og du trenger ikke være lærd for å forstå det, sier Yousuf Gilani, som er talsperson for mandagens arrangement, til NRK.

Les også
Utenlandskrigere kan miste statsborgerskapet
Les også
Solberg taler på antiislamistisk demonstrasjon
Les også
Norsk-irakere anmelder Ubaydullah Hussain
Les også
Arrangerer støttemarkering for forfulgte irakere
Les også
Foleys familie prøvde å skaffe løsepenger