Tusenvis av mennesker stilte lørdag opp for å gå i årets Pride-parade. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Tusenvis gikk i Pride-tog i Oslo

Aldri har det vært så mange påmeldte innslag i den årlige Pride-paraden i Oslo som det var lørdag.

Årets Pride-parade har rekord i antall påmeldte, og det syntes på Grønland lørdag ettermiddag. Paraden er blitt det mest synlige arrangementet i bybildet i Oslo etter 17. mai.

Kulturminister Trine Skei Grande (V) gikk helt fremst i toget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er langt fra min første Pride, men det er første gang jeg går fremst. Paraden er et fantastisk arrangement. Litt som 17. mai pleide å være før alle reglene, sa Grande til NTB rett før paraden begynte.

Foran i paraden, sammen med Skei Grande, gikk Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), og bak dem fulgte tusenvis av mennesker kledd i regnbuefarger.

Rekord i antall påmeldte

I fjor hadde paraden 124 påmeldte foreninger, bedrifter og organisasjoner. I år har antall påmeldte økt til 138, og paraden kan dermed notere seg ny rekord. Arrangøren opplyser at det var om lag 40.000 deltakere og 200.000 tilskuere i selve paraden.

– Jeg tipper det er ny rekord i antall deltakere også. Det er kjempedeilig at så mange har møtt opp, sa paradesjef Gry Anh Holme etter at paraden hadde ankommet Spikersuppa lørdag.

I tillegg til å være en bred samfunnsmønstring er paraden også en politisk markering, og det var flere politikere til stede i toget. Deriblant barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) og helseminister Bent Høie (H). Tett fulgt av opposisjonen, representert ved Jonas Gahr Støre (Ap) og Hadia Tajik (Ap).

Politiet kunne i 16-tiden lørdag opplyse til NTB at de ikke hadde mottatt noen meldinger om uønskede hendelser i forbindelse med arrangementet.

Les også
«Det går over berre du får gifta deg med ei dame»
Les også
– Kan bli uthengt om man ikke bruker regnbuefargene
Les også
Prideparader, barn og vår nye skeive virkelighet
Les også
Held barna heime frå barnehagen i protest mot Pride-tog
Les også
– Seksualiserer samfunnet med sin ideologi