Illustrasjonsfoto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Turgåer falt i døden fra Trolltunga

En turgåer mistet livet etter å ha falt fra Trolltunga i Hordaland lørdag kveld, bekrefter politiet natt til søndag. Den omkomne er en utenlandsk statsborger.

– Noen minutter etter midnatt fikk vi bekreftet at en person har falt fra Trolltunga, sier operasjonsleder Morten Kronen i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende. Vedkommende ble funnet død under det kjente fjellpartiet, opplyser politiet til NRK.

Kjønn, alder og statsborgerskap er ikke bekreftet ennå, men redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier til NTB at det «formentlig er snakk om en utenlandsk statsborger».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fritt fall

Et SeaKing redningshelikopter har landet på Trolltunga, og mannskap fra helikopteret nå er på stedet sammen med politiet.

– Røde Kors og en alpin redningsgruppe fra Stavanger er også der og kommer til å jobbe gjennom natten, sier Middelthon.

Det karakteristiske fjellpartiet Trolltunga, ligger rundt 1.100 meter over havet og stikker ut omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet. Det er flere hundre meter fritt fall under Trolltunga.

LES: Frykter søndagspresset

Lenge uvisst

Et turfølget ringte inn en melding om ulykken, men dårlig mobildekning i området gjorde at det var vanskelig å motta en klar beskjed. Det var derfor lenge uklart hva som hadde skjedd.

– Enten forsøker turfølget å melde om at en person har falt ned fra Trolltunga, eller så er det en person i turfølget som har falt og skadd seg, opplyste operasjonsleder Bjarte Rebnor ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende lørdag kveld. Etter den første samtalen var det ingen kontakt med turfølget før helikopteret kom fram til stedet.

Politiet meldte om hendelsen kort tid før klokken 21 lørdag.

Les også
Nytt lys over gamlebyen i JerusalemIsrael-korrespondenten
Les også
Frykter søndagspressetNytt søndagsforslag
Les også
Turister skyr Jerusalem
Les også
Fabian Stang vil snakke tigging med rumensk ordfører
Les også
Tror strøm av tiggere til Skandinavia kan stanses