USAs president Donald Trump på et frokostmøte med Finlands president Sauli Niinistö. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

Trump: – NATO har aldri vært sterkere

USAs president Donald Trump skryter av NATO på vei inn til toppmøtet med Russlands president Vladimir Putin i Helsingfors.

– NATO har aldri vært sterkere. NATO har aldri vært mer sammensveiset, sa Trump da han møtte Finlands president Sauli Niinistö til frokost i forkant av møtet med Putin.

Trump fastholdt at andre allierte nå har gått med på å ta sin rettmessige del av pengebyrden i forsvarsalliansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tidligere mandag skrev Trump på Twitter at mange ledere fra andre NATO-land har ringt ham på telefon for å takke ham for hjelp til å bringe dem sammen og få dem til å fokusere på pengebruk. «Vi hadde et virkelig storartet toppmøte som ble unøyaktig omtalt i mange medier. NATO er nå sterkere og rikere!» skrev Trump.

Trump startet en voldsom krangel på NATO-toppmøtet i forrige uke om forsvarsutgifter. Ifølge anonyme kilder skal han ha truet med alenegang om ikke andre allierte begynner å legge mer penger på bordet. Trump mener det er dypt urettferdig at amerikanske skattebetalere at amerikanske skattebetalere skal sitte igjen med regningen for sikkerheten til rike europeiske land.

Finland er ikke med i NATO, men er blant alliansens nærmeste partnerland.

Les også
USAs forsvarsminister: – Norge gjør mer enn forventet
Les også
– Bortkastet å prøve å forstå seg på Trump
Les også
Trump sier han stiller til gjenvalg
Les også
Israel foreslår «militær koalisjon» mot Iran
Les også
Trump vil ha russerne med i G7 igjen