VALDRESEKSPRESSEN: Av tiltalen går det fram at påtalemyndigheten mener asylsøkeren, som skulle sendes ut av landet, hadde bestemt seg for å drepe noen da han entret Valdresekspressen ved holdeplassen på Øvre Årdal stasjon.

Trippeldrapstiltalt (31) døde av skader fra fall

Den siktede etter trippeldrapet på Valdresekspressen døde onsdag av skadene han fikk i et fall i Bergen fengsel, melder NRK.

Det sier statsadvokat Magne Nyborg til NRK.

Den drapstiltalte sørsudaneren ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader etter at han kastet seg fra et tak i fengselet og falt tre– fire meter for to uker siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har ligget i respirator siden fallet, til legene i går bestemte at han skulle kobles fra. Det ble gjort klokka 13.30, og han døde klokka 14.40, sier Nyborg.

Mannen var tiltalt for overlagt drap på en 19 år gammel kvinne og to menn i 50-årene på Valdresekspressen i Årdal 4. november i fjor.

Sørsudaneren var i behandlingssamtale med to psykologer og tre betjenter i Bergen fengsel da han klatret opp på taket og hoppet, skriver NRK.

To dager før hendelsen ble det besluttet at han skulle overføres til psykiatrisk klinikk ved Sandviken sykehus i Bergen.

I vår konkluderte rettspsykiatere med at mannen var strafferettslig tilregnelig da han begikk drapene. Men det kom samtidig fram at rettspsykiaterne knapt hadde snakket med ham.

De tre sakkyndige gjennomførte i løpet av tolv uker en judisiell observasjon av mannen.

Sørsudaneren skulle sendes ut av landet dagen etter drapene på Valdresekspressen.

Les også
Regjeringen vil utvise psykisk syke drapsmenn
Les også
Bussdrapene: Siktede fengsles i fire uker
Les også
Lær av tragedien
Les også
Asylsøker ble utsendt timer før trippeldrapet