Sikkerhetskontrollen på flyplassen i Sharm-El-Sheik i Egypt er skjerpet betraktelig etter at en russisk fly styrtet omkring 20 minutter etter at det tok av fra flyplassen. Foto: Reuters/ NTB scanpix

To mistenkt for å ha hjulpet til med å få en bombe ombord i fly

To ansatte er pågrepet på flyplassen i den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheikh, mistenkt for å ha hjulpet til med å få en bombe om bord på et russisk passasjerfly, opplyser egyptiske sikkerhetskilder.

I alt er 17 personer innbrakt av politiet, men kun to av dem er mistenkt for medvirkning til det som russiske myndigheter nå omtaler som et terrorangrep.

Det opplyser ikke navngitte sikkerhetskilder til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Egyptiske myndigheter avviser opplysningene.

Men Reuters' kilder holder fast på at to bakkeansatte ble hentet inn til avhør mandag kveld. De sier også at film fra overvåkingskameraer viser en bakkeansatt som bar en koffert fra flyplassbygningen til en annen mann, som lempet bagasje inn i flyets bagasjerom.

Russiske myndigheter bekreftet tidligere tirsdag at en bombe eksploderte om bord på flyet, som var på vei fra Sharm el-Sheikh til St. Petersburg da det styrtet over Sinai-halvøya 31. oktober.

USA og Storbritannia har allerede konkludert med at flyet ble rammet av et terrorangrep, trolig i regi av Den islamske staten (IS).

En egyptisk tjenestemann avviste samme dag at det finnes bevis for at flyet ble utsatt for et terrorangrep.

Les også
Russland bekrefter at bombe rammet russisk fly
Les også
Sisi avviser at russisk fly ble skutt ned
Les også
Flyselskaper stopper flygninger over Sinai
Les også
IS-tilknyttet gruppe hevder de skjøt ned russisk fly
Les også
Russisk passasjerfly styrtet i Egypt