Russlands president Vladimir Putin kondolerer de pårørende til passasjerene på flyet som styrtet i Egypt lørdag. Foto: Alexei Nikolsky / Reuters / NTB scanpix

Russisk passasjerfly styrtet i Egypt

Et russisk fly med over 220 mennesker om bord på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh i Egypt har styrtet på Sinai-halvøya.

Kontoret til den egyptiske statsministeren Sharif Ismail bekrefter at flyet har styrtet sentralt på halvøya. Han har nedsatt en krisegruppe for å håndtere ulykken.

Lete- og redningsmannskaper er på ulykkesstedet, ifølge den egyptiske flyhavarikommisjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De fant vrakrester fra flyet som er av typen Airbus 321, sier kommisjonens leder Ayman al-Moqdam til nyhetsbyrået DPA.

En kilde på stedet opplyser til nyhetsbyrået Reuters at flyet er helt ødelagt, og at de fleste passasjerene trolig har omkommet. Ulykkesstedet ligger i et område med mye fjell, og dårlig vær har gjort det vanskelig for redningsmannskapene å komme fram.

De fleste passasjerene på flyet skal være russiske turister.

Kilder i de egyptiske sikkerhetstjenestene sier det ikke er noe som tyder på at flyet er skutt ned.

Kontakten brutt

Kontakten med flyet ble brutt få minutter etter avgang, ifølge en kilde i de egyptiske luftfartsmyndighetene.

En kilde i de russiske luftfartsmyndighetene opplyser at de har mistet radarkontakten med et fly fra selskapet Kogalymavia på vei fra feriestedet Sharm el-Sheikh til St. Petersburg. Flyet er av typen Airbus A-321, opplyser kilden til nyhetsbyrået RIA.

Om bord på flyet var det 200 voksne passasjerer, 17 barn og 7 besetningsmedlemmer, ifølge en kilde som RIA har snakket med.

Den egyptiske statsministerens kontor melder imidlertid at flyet hadde 224 passasjerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Utenriksdepartementet i Oslo opplyser til NTB at de jobber med å sjekke om det kan ha vært nordmenn om bord på flyet. Så langt er det ikke noe som tyder på det.

Urolig område

Lørdag morgen kom det motstridende opplysninger om flyet, og en representant for havarikommisjonen i Egypt hevdet at flyselskapet hadde opplyst at kontakten med flyet var gjenopprettet.

Situasjonen har lenge vært urolig i deler av Sinai-halvøya, og egyptiske sikkerhetsstyrker kjemper mot islamistiske ekstremister nord i området.

En gruppe som hevder den er tilknyttet Den islamske staten (IS), har påtatt seg ansvaret for mange av angrepene på egyptiske regjeringsstyrker på halvøya.

Russland begynte tidligere i år flyangrep mot IS i Syria.

Les også
Russisk passasjerfly styrtet i Egypt
Les også
Kraftig jordskjelv i India, Pakistan og Afghanistan
Les også
Orkanen Patricia nedjustert ytterligere
Les også
– Håper orkanen bare har skremt oss
Les også
Tallet på omkomne stiger etter jordskjelvet i Afghanistan