Mange beboere er evakuert som følge av orkanen Patricias inntreden i Mexico. Foto: Edgard Garrido / Reuters / NTB scanpix

– Håper orkanen bare har skremt oss

Frykten er stor for hvilke ødeleggelser orkanen Patricia kan skape på sin ferd gjennom det vestlige Mexico. Fredag kveld ble den nedjustert én kategori, men kan fortsatt skape vanskeligheter for titusenvis av mennesker.

Klokken 22 lokal tid (5 lørdag norsk tid) var det fortsatt ikke kommet meldinger om skader som følge av orkanen som traff fastlandet på stillehavskysten noen timer tidligere. Patricia er den kraftigste orkanen som er registrert på den vestlige halvkule, men USAs nasjonale orkansenter har nå vurdert at den trolig vil gå over til tropisk storm lørdag morgen.

PROFESSOR: – Tørke bidro til krigen i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Anthony Caswell Pérez, en av avdelingsdirektørene i mexicanske Redd Barna, tror man først vil få oversikt over situasjonen når stormen har herjet fra seg litt og det nærmer seg morgen.

– Nå oppfører orkanen seg litt uberegnelig og går fram og tilbake fra sør til nord og tilbake igjen som om den prøver å finne veien over fjellene. Men vinden er fortsatt sterk. Vi kommer ikke til å få noen tilstandsrapporter før lenge over midnatt, sier han til NTB.

– Det har vært betydelig nervøsitet på grunn av styrken og størrelsen på orkanen. Situasjonen er totalt uforutsigbar. Vi håper at den bare har skremt oss, og at den ikke gjør så mye skade, fortsetter Caswell.

Han forteller at rundt 400.000 mennesker bor i de tre delstatene som er truet av orkanen: Nayari, Jalisco og Colima. Av disse personene er halvparten særlig sårbare fordi hjemmene deres trolig ikke er solide nok til å stå imot en orkan av Patricias kaliber.

Les også
Professor: – Tørke bidro til krigen i Syria
Les også
På flukt fra Afrikas Nord-Korea
Les også
48.000 migranter til Hellas på fem dager
Les også
Vil skille kristne og muslimer på asylmottak
Les også
– Hvorfor tillater dere muslimer å flytte til Norge?