Rettssaken mot politimannen som er siktet for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand, startet i Skien tingrett mandag. Her tiltaltes forsvarer, Arne Lie. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Tiltalte innrømmer løgn, nekter skyld for Linns død

41-åringen som er tiltalt i straffesaken etter dødsfallet til Linn Madelen Bråthen, erkjenner at han løy til politiet og familien hennes. Men han nekter for noen befatning med dødsfallet.

41-åringen erkjente delvis straffskyld da rettssaken begynte i Nedre Telemark tingrett mandag morgen. Tiltalen mot ham lyder på falsk forklaring, og for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand, og at denne handlingen hadde døden til følge.

– Han burde skjønt at det var reell fare for at Linn Madelen Bråthen kunne falle fra broen, sa aktor Kjetil Omholt da han leste opp tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Denne tiltalen ble tatt ut etter flere avsløringer av det aktor kalte «flere løgnhistorier» til politiet og til Bråthens familie – og ikke for forsettlig drap, som siktelsen mot ham opprinnelig lød på. Omholt la ikke skjul på at han fortsatt tviler på at tiltaltes nåværende forklaring stemmer med hva som faktisk skjedde.

– Det må ha skjedd noe på Breviks-broen som trigget det som skjedde, sa han i innledningsforedraget.

Les også
Ekspolitimann for retten i Brevik-saken
Les også
Drapssiktet politimann er sagt opp
Les også
- Siktet politimann så kvinnen ta sitt eget liv