Breviksbrua i Telemark, der en kvinne omkom da hun falt ned. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ekspolitimann for retten i Brevik-saken

Rettssaken mot den tidligere politimannen som er tiltalt for å ha forlatt Linn Madelen Bråthen i hjelpeløs tilstand, starter i Nedre Telemark tingrett mandag.

Det er statsadvokat Kjetil Omholt fra Vestfold og Telemark statsadvokatembeter som skal prosedere saken. Det store spørsmålet er hva som egentlig skjedde på Breviksbrua natt til 3. august i fjor, da Bråthen havnet over rekkverket, falt over 40 meter ned i vannet og døde momentant.

En 42 år gamle ekspolitimann som fulgte Bråthen til brua, er tiltalt for ikke å hjulpet henne før og etter at hun falt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet ville tiltale sin kollega i Telemark politidistrikt for forsettlig drap etter den 33 år gamle kvinnens død, men statsadvokat Kjetil Omholt konkluderte med at det ikke finnes fellende bevis for drap i etterforskningen. Tiltalen ble derfor endret med Riksadvokatens tilslutning.

Dermed må 42-åringen nå forsvare seg mot beskyldningene om at han ikke grep inn da Bråthen på uforklarlig vis og av ukjente grunner falt eller hoppet fra den 45 meter høye brua, og at han heller ikke forsøkte å hjelpe henne etter fallet. Han er også tiltalt for falsk forklaring.

Det er satt av fem dager til rettssaken. Tiltalte mistet jobben som politimann som følge av saken og skal nå ha begynt på utdanning som sykepleier. (©NTB)

Les også
Drapssiktet politimann er sagt opp
Les også
Spesialenheten etterforsker Telemark-politiet
Les også
- Siktet politimann så kvinnen ta sitt eget liv