- Siktet politimann så kvinnen ta sitt eget liv

Po­liti­man­nen som er sik­tet for falsk for­kla­ring etter et døds­fall uten­for Bre­vik i Tele­mark 3. au­gust, sier han så kvin­nen ta sitt eget liv.

Det be­kref­ter man­nens for­sva­rer, ad­vo­kat Arne Lie over­for NTB. Den sik­te­de po­liti­man­nen satt ons­dag i po­liti­av­hør. Der for­klar­te han at han så kvin­nen ta sitt eget liv og at han ikke klar­te å for­hind­re dette.

- Han er po­liti­mann og har opp­levd mye, men aldri vært med på noe slikt. I til­legg var kvin­nen en nær be­kjent. Han kom i en sjokk­si­tua­sjon og hand­let ikke da kvin­nen valg­te å ta sin be­slut­ning, sier Lie.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Po­li­ti­et tror kvin­nen døde en gang mel­lom klok­ka 3 og 5 natt til 3. au­gust. Man­nen har tid­li­ge­re for­klart at de to skil­te lag tid­li­ge­re på kvel­den. Men i av­hø­ret ons­dag er­kjen­ner han å ha for­klart seg urik­tig.

Sjokk­si­tua­sjon

Iføl­geNRK er en av po­li­ti­ets teori­er at kvin­nen har falt fra broen på Bre­vik. Den fore­lø­pi­ge ob­duk­sjons­rap­por­ten viser at døds­år­sa­ken er for­en­lig med fall fra stor høyde.

- Min kli­ent har for­klart at han så av­døde hoppe, sier Lie tilDag­bla­det.

For­sva­re­ren sier man­nen så opp­lev­de at han kom i en sjokk­si­tua­sjon.

- Etter at han hadde sett venn­in­nen ta sitt eget liv, gikk han hjem, sier ad­vo­ka­ten tilVG.

Lie sier man­nen er full av selv­be­brei­del­se over at han ikke gjor­de nær­me­re un­der­sø­kel­ser etter at kvin­nen hadde tatt sitt eget liv.

- Ikke minst fordi han burde visst bedre som po­liti­tje­neste­mann.

For­tvi­let

For­sva­re­ren sier man­nen etter hvert skjøn­te at han skul­le ha hand­let og at han har holdt skjult at han var vitne til det som skjed­de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Kan­skje som en liten løgn til å be­gyn­ne med, og så har dette blitt væ­ren­de som en sann­het for ham. Han har ikke klart å komme seg ut av det, sier Lie.

Lie sier den sus­pen­der­te po­liti­man­nen er dypt for­tvi­let.

Det er så langt ikke kjent om po­li­ti­et vil fram­stil­le man­nen for va­re­tekts­fengs­ling.

(©NTB)