Tidligere imam snur om Muhammed-tegninger

Den kon­tro­ver­si­el­le dans­ke tid­li­ge­re ima­men Ahmed Ak­kari har om­be­stemt seg og mener nå det var helt greit at Jyl­lands-Pos­ten tryk­ket Mu­ham­med-ka­ri­ka­tu­re­ne i 2005.

Sam­men med nå av­døde imam­kol­le­ga Abu Laban var Ak­kari sen­tral i stri­den om Mu­ham­med-teg­nin­ge­ne.

Ak­kari var med i den mus­lims­ke de­le­ga­sjo­nen som reis­te rundt og opp­ford­ret mus­lims­ke land til boi­kott etter at Jyl­lands-Pos­ten tryk­ket ka­ri­ka­tur­teg­nin­ge­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg vil gjer­ne være svært ty­de­lig når det gjel­der denne rei­sen. Det var helt galt. Hele pro­ses­sen og de ide­ene som lå bak. Det var ikke rik­tig, sier Ak­kari til Jyl­lands-Pos­ten.

Ak­kari er i dag ikke len­ger til­knyt­tet det mus­lims­ke mil­jø­et Dan­mark som imam.

- Jeg kunne den gang ikke se for­må­let med ka­ri­ka­tu­re­ne. Det var rett og slett ikke klart for meg. Jeg gikk rundt med mine idea­ler om en ver­den med kun godt mot ondt, og det jo ikke rik­tig. Slik er ikke ver­den skrudd sam­men. Jeg er blitt mye klo­ke­re, sier Ak­kari vi­de­re.

Kurt Wes­tergaard, som teg­net den mest om­strid­te teg­nin­gen av de tolv som sto på trykk i Jyl­lands-Pos­ten, har nå sagt ja til å møte Ahmed Ak­kari. Det opp­ly­ser Wes­tergaards gal­le­rist Erik M. Gul­da­ger på sin Face­bo­ok-side.

- Jeg har in­vi­tert Kurt Wes­tergaard og Ahmed Ak­kari til et møte oppe hos Kurt - begge par­ter har sagt ja takk, skri­ver Gul­da­ger.

En for­ut­set­ning for møtet er at det blir god­kjent av dansk sik­ker­hets­po­li­ti.

Les også
Vilks stiller ut nye profettegninger
Les også
Her skaper karikaturtegninger fred
Les også
- Dette er blodmerking av jøder