BORTE: Terje Simonsen (55) var partisekretær i Partiet De Kristne fram til han ble syk i februar i fjor. Han døde onsdag.

Terje Simonsen er død

Grunnleggeren av Partiet De Kristne, Terje Simonsen, sovnet stille inn på Stord sykehus midt på dagen onsdag. Simonsen ble 55 år gammel.

Simonsen var den drivende kraft bak og stifter av Partiet De Kristne (PDK) som ble registrert som landsdekkende parti 7. januar 2013 og stilte ved stortingsvalget samme høst.

Partiet stilte til valg lokalt i Simonsens hjemkommune Bømlo allerede ved valget i 2011 og fikk da to mandater i kommunestyret. PDK fikk da 6,5 prosent av stemmene.

18 000 stemmer

Tross optimisme og iherdig innsats, ikke minst fra Simonsen selv, ble oppslutningen ved stortingsvalget for to år siden på bare 0,6 prosent eller snaut 18.000 stemmer på landsbasis. Det var ikke nok til noe stortingsmandat.

Oppslutningen ved kommune- og fylkestingsvalget i høst ga omtrent halvert oppslutning og 0,3 prosent av stemmene.

Fikk slag

Simonsen var partisekretær fram til han i februar 2014 fikk en kraf­tig hjerne­blød­ning og som følge av dette slag. Siden har han vært alvorlig syk og knapt i stand til å kommunisere med omverdenen.

Han hadde ifølge familien en viss framgang de siste månedene, og de håpet at Simonsens helse skulle bedre seg gjennom et opphold på Sunnaas sykehus hvor han hadde fått plass.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Et tilbakefall gjorde imidlertid at han kom på sykehus på Stord hvor han altså døde onsdag, får Dagen opplyst.

Han ble 55 år gammel.

Simonsen etterlater seg kona Tone Lindgaard Simonsen og tre barn, to sønner og en datter.

Les også
Terje Simonsen på rehabilitering