Eritreiske flyktninger ankommer Luleå flyplass nord i Sverige fra Italia forrige fredag. De 19 eritreerne er den første gruppen av flyktninger som i tråd med EUs vedtak omfordeles fra de hardest pressede mottakslandene i Sør-Europa. Foto: Robert Nyholm / Reuters / NTB scanpix

Teltleire for flyktninger bygges i Sverige

Titalls tusen flyktninger kan måtte tilbringe vinteren i telt i Sverige, opplyser landets utlendingsmyndigheter. Byggingen av teltleirene starter til uka.

Svenske myndigheter anslår at totalt opp mot 150.000 flyktninger og migranter kan komme til landet innen året er omme. Blant de største utfordringene er å finne tak over hodet i Sverige, som i lengre tid har slitt med boligmangel.

Neste uke begynner myndighetene å sette opp en teltleir som skal huse rundt 300 flyktninger i en militær treningsleir i Sør-Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De oppvarmede teltene kan huse opptil fem mennesker i atskilte enheter på til sammen 25 kvadratmeter. Dersom årets prognose på 150.000 slår inn, blir teltene «redningen», forklarer Tolle Furegård, som er nasjonal boligkoordinator i Migrationsverket. Minst 35.000 nye flyktningsenger kommer trolig til å settes opp i telt, opplyser han til nyhetsbyrået Reuters torsdag.

Den svenske utlendingsmyndigheter fortsetter samtidig jakten på bygninger der de nyankomne kan innlosjeres. Men også svenskene har sett seg nødt til å fire på boligstandarden, og også her er bygninger som militærkaserner tatt i bruk.

– Vi lever fra hånd til munn, og det har vi gjort lenge nå, sier Furegård.

Les også
Tvangsreturnerte kommer tilbake til Norge
Les også
Isaksen mener flyktningbarn blir test for norsk skole
Les også
Snart blir de vertsfamilie for flyktningerFiladelfia
Les også
La oss heve standarden på asyldebatten
Les også
Anundsen vil sende ut asylsøkere med opphold i Russland