DYP SORG: Slekt og venner deltok i begravelsen av 13 år gamle Hallel. Hun ble knivdrept av en palestiner mens hun sov i sin egen seng i bosettingen Kiryat Arba i Hebron.

Svarer på terror med å styrke bosetninger

De siste ukenes terrorangrep har satt sinnene i kok og fått israelske myndigheter til å sperre av Hebron og området rundt, noe som rammer 700.000 palestinere. De som bor i landsbyen Bani Naim har fått inndratt arbeidstillatelser for å jobbe i Israel.

Forrige uke toppet det seg da en palestiner fra Bani Naim tok seg inn i den israelske bosettingen Kiryat Arba i Hebron sør for Jerusalem. Der kom han seg inn i et hus og drepte 13 år gamle Hallel mens hun sov i sengen sin. Gjerningsmannen ble skutt på stedet, og den israelske hæren har arrestert hans to brødre og en søster.

Fredag ble den jødiske rabbineren Michael Mark skutt og drept mens han kjørte bil i samme område. Tidligere samme dag ble en palestinsk kvinne drept da hun gikk til angrep på soldater med kniv i nærheten av Abrahams grav i Hebron.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bygger mer

Sperringen av Hebron vil trolig avsluttes snart, men den israelske hæren vurderer å fortsette med sikkerhetssjekker på kjøretøy og personer. Palestinske aktivister anklager Israel for å hindre folk i å komme seg på jobb, tusenvis av muslimer i å dra til Jerusalem for å be under Ramadan, og for å hindre søppelbiler og ambulanser i å gjøre jobben sin, skriver Jerusalem Post.

Statsminister Benjamin Netanyahu svarte på terroren med å love å styrke alle israelske ­bosetninger, samt iverksette aggressive tiltak mot palestinerne. Staten har gitt grønt lys til 42 nye boliger i Kiryat Arba, samt flere hundre boliger i andre bosetninger. Det skuffer FNs generalsekretær Ban Ki-Moon.

– Bosetninger er ulovlige under internasjonal lov, uttaler Ban Ki-Moon, ifølge Jerusalem Post.

Godkjenningene kommer få dager etter en rapport fra den såkalte Midtøsten-kvartetten - USA, FN, Russland og EU - som fordømte både palestinsk vold og jødiske bosettinger. FN-sjefen oppfordrer Israel til å stanse utbyggingen for å få «fred og en rettferdig enighet».

Samtidig har staten også godkjent byggingen av hundrevis av arabiske boliger i Jerusalem, noe israelske politikere på høyresiden reagerer sterkt på. Utdanningsminister Naftali Bennett mener at godkjenningen i praksis vil dele Jerusalem, ifølge The Times of Israel.

Utfordret ledere

President Reuven Rivlin holdt søndag en tradisjonell middag for palestinske, muslimske ledere og ambassadører fra arabiske land da den pågående muslimske fasten ble brutt for kvelden. Han oppfordret dem til å gripe alle sjanser til tydelig å kommunisere at drap og terror ikke er greit.

– Det palestinske lederskapet har et ansvar for å stanse den neste morderen. I disse bloddryppende tider har vi ikke hørt palestinske lederes stemmer, og enda verre, vi har hørt stemmer som støtter morderne og deres familier, sa Rivlin.

Les også
Israel godkjenner nye bosetninger i Jerusalem
Les også
Israel bevilger 150 nye millioner til bosetninger
Les også
Mener at bosettinger undergraver sionismen
Les også
Midtøsten-kvartetten ber om stans i bosetting
Les også
Israelsk minister vil bygge kunstig øy utenfor Gaza
Les også
En handleliste for israelvenner