RELEVANT: – Teologi er høyst livsrelevant og spennende, sier Sunniva Hansen Fuglestveit, nyansatt marked- og informasjonskonsulent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole. Foto: Privat

Sunniva (26) mener flere burde studere teologi

#arbeidsdagen: – Kirkene trenger teologer som kan formidle en bærekraftig og sunn teologi, mener Sunniva Hansen Fuglestveit.

Sunniva Hansen Fuglestveit er ansatt som marked- og informasjonskonsulent ved Fjellhaug Internasjonale Høgskole.

Fuglestveit, som opprinnelig kommer fra Mandal, fullførte denne våren en mastergrad ved skolen. Hun har også hatt en deltidsstilling ved skolen under studiene.

Tettere på forsamlingene

Fjellhaug Internasjonale Høgskole er tilknyttet Misjonssambandet, og ligger på Sinsen i Oslo.

Som marked- og informasjonskonsulent vil hun jobbe for å pleie en tettere kontakt med forsamlinger landet rundt enn det skolen har hatt de siste årene.

– Kirkene trenger teologer som kan formidle en bærekraftig og sunn teologi, som tåler de kritiske spørsmålene og som tåler livet, sier Fuglestveit til Dagen.

Vil vise at teologi er relevant

Hun forteller at hun har fått et økende engasjement for at flere skal studere religion og teologi.

– Min oppfatning er at mange streifer innom tanken om teologisk utdanning, men slår det fra seg enten fordi de ikke ser for seg hva de kan jobbe med ut ifra en slik kompetanse, eller fordi de anser teologien som høytsvevende teori uten praktisk relevans for tro og liv.

– Jeg håper jeg gjennom min stilling kan være med å vise enda flere hvorfor teologi er nødvendig og høyst livsrelevant, sier Fuglestveit.

----------

Arbeidsdagen er Dagens spalte om nyansatte i Kristen-Norge. Har du fått ny jobb? Tips oss gjerne.