Regnbueflagget skal i år heises på Stortinget i forbindelse med Pride-markeringen. Foto: Lise Åserud / NTB

Stortinget skal flagge med prideflagget

I forbindelse med årets Pride-feiring skal Stortinget flagge med prideflagget.

Prideflagget skal i år vaie over Løvebakken i forbindelse med årets Pride-markering, skriver Subjekt.

Stortinget gjorde i mai fjor en endring i flaggloven slik at det nå er anledning til å heise Pride-flagget på alle kommunale flaggstenger. Nå har Stortingets presidentskap bestemt at Stortinget skal flagge med prideflagget.

MDG: – Sammen skal vi feire kjønnsmangfold

Nyheten blir tatt godt imot av Miljøpartiet De Grønne (MDG), som flere ganger tidligere har foreslått å bruke flagget på Stortinget.

– Dette betyr utrolig mye for veldig mange som fortsatt i dag opplever at rammene er for trange til å kunne være seg selv, sier partileder Une Bastholm i MDG.

– De siste dagene har vist at debatten om Pride blir stadig mer polarisert, og med dette sender Stortinget et viktig signal om at vi sammen skal feire skeiv kjærlighet og kjønns- og seksualitetsmangfold, sier Bastholm.

Før endringen var det kun lov til å heise det norske og det samiske flagget, i tillegg til kommune- og fylkesflagg, på offentlige flaggstenger. Lovendringen innebærer at det åpnes for bruk av også andre flagg i «arrangement, markering eller merkedag av allmenn interesse».