Sørkoreanske studenter ved en skole i Seoul beskytter seg med munnbind for å hindre å bli smittet av mers-viruset. Foto: Reuters / NTB scanpix

Stenger 700 skoler i Sør-Korea etter virusfrykt

Et utbrudd av det dødelige lungeviruset mers har gjort at sørkoreanske myndigheter stenger 700 skoler i landet i et forsøk på å hindre spredning.

Fem nye smittetilfeller ble registrert torsdag, opplyser det sørkoreanske helsedepartementet. Dermed er til sammen 35 mennesker smittet og to er så langt døde. Men smittefrykten er stor, og myndigheter og privatpersoner setter i verk ekstraordinære tiltak for å hindre at flere smittes av viruset.

Tusenvis av sørkoreanere har avlyst sine reiseplaner, og over 700 skoler, alt fra førskoler til videregående skoler og høyskoler, har stengt inntil videre. I hovedstaden Seoul og mange andre byer bruker mange munnbind når de reiser til og fra jobb på overfylte busser og T-baner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det første tilfellet av mers (Middle East Respiratory Syndrome) i Sør-Korea ble registrert 20. mai da en 68 år gammel mann ble syk etter å ha kommet hjem fra Saudi-Arabia. Siden da har over 1.660 mennesker som har vært direkte eller indirekte utsatt for viruset, blitt satt i karantene.

Mers-utbruddet i Sør-Korea er det nest største i sitt slag etter utbruddet i Midtøsten der over 400 er døde siden smitten brøt ut i 2012. Viruset forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom (ards). Det finnes ingen kur eller vaksine mot viruset.

Les også
700 smittet av farlig virus i Saudi-Arabia - 292 er døde
Les også
Fryktet virus kan stamme fra dromedarer